Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Το Βερολίνο μπορεί να νικηθεί.

Το μοναδικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Θαλάσσης

Προεκλογικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αναφερθεί στο ενδεχόμενο να διενεργηθεί δημοψήφισμα προκειμένου ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει μόνος του για την τύχη του.

Εσφαλμένα πολλοί θεωρούν ότι το δημοκρατικότερο και ισχυρότερο αυτό όπλο του λαού, που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι δύναται να χρησιμοποιηθεί, είναι μία τακτική Παπανδρέου, της γνωστής απειλής δημοψηφίσματος, ξεχνώντας τον Μεγάλο Τάσο Παπαδόπουλο και το δημοψήφισμα των Κυπρίων στο επαίσχυντο σχέδιο Ανάν, που έφερε τη νίκη των Ελλήνων απέναντι στα διεθνή φιλοτουρκικά σχέδια.

Το μόνο λοιπόν, που η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να κάνει απέναντι στην επίθεση και εκβιασμό που θα δεχτεί στο προσεχές διάστημα, είναι η διενέργεια δημοψηφίσματος στέλνοντας αφενός το μήνυμα στο Ράιχ των Βρυξελών ότι δεν πρόκειται να πληρώσει κανένα πολιτικό κόστος και να υποκύψει σε κανένα ευρωεκβιασμό, αφού το μπαλάκι της ευθύνης θα μεταφερθεί στο λαό. Σε ένα λαό, που μπορεί να γαλουχήθηκε αλλιώς, μακρυά από τις αληθινές δημοκρατικές αξίες, αλλά που κάποτε πρέπει να σταματήσει να μεμψιμοιρεί και να περιμένει να τον σώσουν "οι άλλοι" παίρνοντας ο ίδιος την ευθύνη και την δύναμη στα χέρια του. Ο Κυπριακός λαός του Τάσου Παπαδόπουλου το έπραξε παρά τις απειλές και παίρνοντας το ρίσκο θριάμβευσε.

Ιστορικό προηγούμενο λοιπόν υπάρχει. Αν η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει πραγματικά να απελευθερωθούμε από τις κατοχικές δυνάμεις των τραπεζών, της Μέρκελ και της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας και έχει και τα κότσια για να το κάνει μπροστά στις ασύμμετρες απειλές που ενδεχομένως να έρθουν, δεν έχει παρά να το πράξει  φέρνοντας το λαό σύμμαχο και βοηθό του αγώνα για απελευθέρωση από τα σκοτεινά γρανάζια.

Το δημοψήφισμα του Μεγάλου Τάσου Παπαδόπουλου χρησιμοποιήθηκε για να νικήσει ο Κυπριακός λαός τα ερεβώδη σχέδια που του είχαν ετοιμάσει. Το δημοψήφισμα που ο ΓΑΠ επιχείρησε να πράξει έγινε για άλλους όμως λόγους. Επιχειρήθηκε να γίνει για να δραπετεύσει ο ίδιος ο ΓΑΠ από την καταστροφή που είχε ήδη φέρει μεταφέροντας την κατάληξη της καταστροφής στον λαό.
Τι δημοψήφισμα θα επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ; Τύπου Τάσου Παπαδόπουλου ή ΓΑΠ;

Το ερώτημα είναι, πως θα καταλάβουμε τι έχουν κατά νου; μα, από την επιλογή της ερώτησης του δημοψηφίσματος και από την διατύπωσή της.
Είναι αλλιώς να ρωτάς ένα λαό... Ελευθερία και ανεξαρτησία με κάθε κόστος; (ακόμα και αν στερηθούμε αυτά που κακώς σταματήσουμε να παράγουμε και που εισάγουμε;) ή υποταγή στο Ράιχ, ξεπούλημα της Πατρίδας και διατήρηση των ψίχουλων που σταδιακά θα μειώνονται και αυτά;
Το νόημα και η ουσία αυτού του ερωτήματος με αντίστοιχη διατύπωση θα ήταν μία πράξη γενναία, αληθινή και με σκοπό την απελευθέρωση από την παγκόσμια οικονομική ελίτ.

Αν ο Τσίπρας θέλει και έχει την τόλμη και το σθένος να γίνει ο ανθρωπομίσητος των ευρωπαίων αλλά ο ελευθερωτής της Πατρίδας, πριν ακόμα πράξει ένα τέτοιο δημοψήφισμα πρέπει πρώτα να εξουδετερώσει τον δούρειο ίππο της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, την εγχώρια προπαγάνδα των σκοτεινών και ύπουλων καναλαρχών, που μέσα από τα τηλεοπτικά τους δελτία ωθούν την εκάστοτε γραμμή των στοών και συμφερόντων στα οποία ανήκουν.

Έχει ο Τσίπρας την δύναμη να τα βάλει με όλη την Ευρώπη; Μπορεί να συγκρουστεί με το πανίσχυρο νέο Ράιχ του Βερολίνου;
Θα αντέξει σε υπερπολλαπλάσιες ασύμμετρες απειλές από αυτές που είχε δεχτεί ο Καραμανλής του Ρωσικού ανοίγματος και των αγωγών;
Θέλει να βοηθήσει στα αλήθεια την Πατρίδα ή θα τον δούμε κάποτε να συγκυβερνά με την ΝΔ και με άλλες μνημονιακές δυνάμεις;
Η κυβέρνησή του αποτελεί το μέσο που θα χρησιμοποιήσει η Αμερική προκειμένου να αλλάξει την γερμανοκεντρική Ε.Ε;

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν, τα οποία εκ των πραγμάτων πολύ σύντομα θα απαντηθούν όπως επίσης θα αποκαλυφθεί αν ο αμερικανοθρεμμένος από την τηλεόραση λαός μας είναι διατεθειμένος να ελευθερωθεί σηκώνοντας τον Σταυρό του και υπομένοντας σαν άλλοτε πείνα, αίμα και κακουχίες για την Ελευθερία και την Τιμή του.

Επειδή στο τελευταίο αυτό ερώτημα οι προγνώσεις φαντάζουν δυσοίωνες, να υπενθυμίσουμε ότι καμιά φορά αποφεύγοντας τον σταυρό του κανείς, τον σηκώνει βαρύτερο αργότερα...

yiorgosthalassis.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...