Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

"ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΕΛΟΣ" Οι δανειστές προσπάθησαν να φέρουν εκ νέου το Μνημόνιο - Γ.Βαρουφάκης: «Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα».

σχόλιο Γ.Θ : Η αντίσταση συνεχίζεται. Κολοτούμπα σήμερα δεν έγινε.
Η έμπρακτη συμπαράστασή μας στις πλατείες και η έμπρακτη βοήθειά μας διά της προσευχής ας γίνουν η ισχύς της κυβέρνησης αλλά και η πίεση ώστε να μην λυγίσει. 


«Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα» λέει ο Γ.Βαρουφάκης. Απέρριψε η ελληνική αντιπροσωπεία το κείμενο-μνημόνιο που παρουσίασαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών.
Σε πλήρες αδιέξοδο με ευθύνη των Ευρωπαίων οδηγείται η σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Eurogroup παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που -σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση- ισοδυναμεί με εφαρμογή του Μνημονίου από την κυβέρνηση του Αέξη Τσίπρα. 
«Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα» αναφέρουν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.
Σε non paper που διακινείται από την κυβέρνηση για την συνεδρίαση του Eurogroup αναφέρεται:
«Στο Eurogroup παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που αποτελεί ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη.

Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους.
Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα».


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...