Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Στον αέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στον αέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας μιας σημαντικής παράλειψης στην ογκώδη δικογραφία,
αφού έχει παραλειφθεί η κατηγορία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και υπάρχουν μόνο οι κατηγορίες για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Το βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών αποφάσισε, κατά πλειοψηφία (με δυο ψήφους υπέρ έναντι ενός κατά) την παραπομπή... σε δική ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 69 εκ των συνολικά 83 κατηγορουμένων - συμπεριλαμβανομένης σύσσωμης της πρώην Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής - για ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση στην παράνομη δράση.


Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Ποντίκι», κατά τη διάρκεια της εξέτασης της εισηγητικής πρόταση του εφέτη εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, που εν τέλει έγινε αποδεκτή από το Συμβούλιο των Εφετών, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι βουλευτές της οργάνωσης κατηγορούνται μεν για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένης οπλοκατοχής, αλλά έχει παραλειφθεί στη δίωξη η κατηγορία της... συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτή η παράλειψη στα χέρια των έμπειρων συνηγόρων των κατηγορουμένων μπορεί να «τινάξει στον αέρα» την ακροαματική διαδικασία, βγάζοντας άκυρο το κατηγορητήριο, επισημαίνουν νομικοί κύκλοι που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Για να διορθωθεί αυτή η εκκρεμότητα, έπρεπε να κληθούν και τα 85 άτομα σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί η αρχική δίωξη από την Εισαγγελία προκειμένου να δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις. Κάτι το οποίο συνεπάγεται την παράταση του ανακριτικού έργου τουλάχιστον για τρεις με τέσσερις μήνες.

Με τον χρόνο όμως πλέον να πιέζει ασφυκτικά, αφού στα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου αποφυλακίζονται προσωρινά με περιοριστικούς όρους, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, καθώς επίσης και οι Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς και, σταδιακά, κατά την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας όλοι οι κατηγορούμενοι βουλευτές, το Συμβούλιο των Εφετών προχώρησε άρον - άρον στην έκδοση του βουλεύματος για την παραπομπή συνολικά 69 κατηγορουμένων σε δίκη, με οριακή πλειοψηφία 2-1. Αυτός ο οποίος μειοψήφησε, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την αρτιότητα του κατηγορητηρίου και των αποδεικτικών στοιχείων - όχι υποθέσεις ή εικασίες - που έχει στη διάθεσή της η Δικαιοσύνη.
Ποντίκι

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...