Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί η Μέρκελ πηγαίνει εκτάκτως στον Ομπάμα;


Μόλις μια μέρα μετά την παρέμβαση Ομπάμα για την Ελλάδα, προγραμματίστηκε έκτακτη επίσκεψη της Μερκελ στις ΗΠΑ. Η παρέμβαση Ομπάμα για την Ελλάδα δεν θεωρείται οτι έγινε σε μια τυχαία χρονική στιγμή, ενώ περιείχε έντονη κριτική προς το Βερολίνο για το θέμα της λιτότητας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί στις 9 Φεβρουαρίου στον Λευκό Οίκο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ για να συζητήσουν κυρίως για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και την Ουκρανία.
«Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, περιλαμβανομένων αυτών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της αντιτρομοκρατίας, του Ισλαμικού Κράτους, του Αφγανιστάν και του Ιράν», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
Επισήμως λοιπόν δεν είναι το θέμα της Ελλαδας στην επίσημη ατζέντα, ωστόσο θεωρείται βέβαιο οτι θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων.
Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη την οποία πραγματοποιεί η Μέρκελ στο Λευκό Οίκο μετά τις 2 Μαΐου 2014 και το σκάνδαλο των υποκλοπών του κινητού τηλεφώνου της από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA.

http://olympia.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...