Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Μήνυμα από Μανχάταν σε Ευρώπη - Ελλάδα: "Βρείτε τα γιατί πάτε για διάλυση"

Μήνυμα από το Μανχάταν προς τους Ευρωπαίους και την Ελλάδα. Αποστολέας; Τίμοθυ Γκάϊντερ ,πρώην υπουργός Οικονονομικών των ΗΠΑ,
στέλεχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ παλαιότερα και ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε την μεγάλη κρίση του 2008 στις ΗΠΑ. Περιεχόμενο του μηνύματος; Με απλά λόγια προειδοποιεί τους Ευρωπαίους να σταματήσουν να υποτιμούν την “βόμβα” που λέγεται Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η “ελληνική κρίση” είναι πιθανόν να μεταδοθεί σ΄ όλη την ευρωζώνη.

Από που έστειλε το μηνυμα ο Γκάϊντερ; Από συνέδριο του Economist που γίνεται στο Μανχάταν.
Τα όσα είπε ο Γκάϊντερ θα έπρεπε να έχουν ήδη προβληματίσει τους Ευρωπαίους και πρώτα απ΄ όλα τη Γερμανία:

• η Ευρώπη είναι σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν η Ιαπωνία στην λεγόμενη «χαμένη 20ετία» μεταξύ 1991-2010
•μίλησε για τις ανησυχίες των αγορών ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγούσε κι άλλες “προβληματικές¨χώρες , όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, στον ίδιο δρόμο.
Ο Τίμοθυ Γκάϊντερ προστέθηκε στην λίστα των αμερικανών που “καρφώνουν” Μέρκελ-Σόϊμπλε για την αψυχολόγητη εμμονή τους σε μια “λύση” που αποδείχτηκε όχι απλά λανθασμένη αλλά καταστροφική. Επεσήμανε την διαφορετική λογική και στρατηγική με την οποία ΗΠΑ και Ευρώπη αντιμετώπισαν την κρίση. Η αμερικανική στρατηγική πέτυχε ,η γερμανική απειλεί να τινάξει στον αέρα όλη την Ευρώπη.

Όλες αυτές οι αμερικανικές παρεμβάσεις των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν την έντονη αμερικανική ανησυχία για όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη. 


http://www.onalert.gr/stories/mynima-apo-manhatan-se-europe-ellada/40747

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...