Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Πατριάρχης Μόσχας: ''Υπηρέτες του διαβόλου οι εξτρεμιστές.

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Συλλυπητήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι και τον Πατριάρχη Θεόδωρο Β΄, απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος

με αφορμή την δολοφονία 20 χριστιανών δια αποκεφαλισμού στην Λιβύη.
Ο Πατριάρχης στην επίστολή του προς τον Πρόεδρο μεταξύ άλλων αναφέρει: "Δεχθείτε τα θερμά μου συλλυπητήρια για την στυγερή δολοφονία των 20 Κοπτών Χριστιανών και αιγυπτίων πολιτών. Οι εξτρεμιστές διέπραξαν ένα έγκλημα που πρέπει να καταδικαστεί παγκοσμίως."
"Οι υπηρέτες αυτοί του διαβόλου με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να καταστρέψουν την ισορροπία στις σχέσεις αιώνων και καλής γειτονίας μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή" προσθέτει στην επίστολή του ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας υπογραμμίζει πως "η τραγωδία αυτή που έπληξε τον λαό της Αιγύπτου, δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Η τρομοκρατία δεν έχει μέλλον, επειδή οι άνθρωποι δεν θα ανεχτούν άλλο τη βία."
Ο Πατριάρχης σε επίστολή του προς τον Κόπτη Πατριάρχη Θεόδωρο κάνει λόγω για τερατώδη δολοφονία 20 πιστών αιγυπτίων.
Στην επιστολή του ο κ. Κύριλλος αναφέρει: "Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να ενωθεί και να λάβει αποφασιστικές πρωτοβουλίες, για την άμεση αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας."
Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας αποκαλεί ξανά τους δολοφόνους "υπηρέτες του διαβόλου" οι οποίοι χρησιμοποιούν το όνομα του Θεού για να δικαιολογήσουν τις εγκληματικές τους πράξεις.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...