Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος με 233 ψήφους.

Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος (live)
Με 233 ψήφους ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξελέγη νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Βουλή.
Υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και την ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, και ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, τον οποίο πρότειναν οι ΚΟ του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ.
Αμέσως μετά την ψηφοφορία, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναμένεται να μεταβεί στον χώρο που θα υποδείξει ο εκλεγείς ώστε να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο εκλεγόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναλαμβάνει την άσκηση των καθηκόντων του από την επομένη της ημέρας που λήγει η θητεία του απερχόμενου Προέδρου.
Διαφοροποιήσεις και απουσίες
Η πρώτη διαφοροποίηση ήρθε από το μέτωπο της Νέας Δημοκρατίας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με γραπτή δήλωσή του, ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τη διαδικασία, επειδή δεν επιθυμεί να καταψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Απόντες από τη διαδικασία θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλοι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: Ο Σάββας Αναστασιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, και ο Αλέκος Κοντός, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.
 
Ημερησία
http://infognomonpolitics

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...