Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Όλοι στο Σύνταγμα στις 17:00 για ένα βροντερό «Ως εδώ» στις Βρυξέλλες.

Μαζικό κάλεσμα συμπαράστασης στο Σύνταγμα από την πρωτοβουλία «Ανάσα Αξιοπρέπειας» έχει διοργανωθεί για το απόγευμα στις 17:00, ενώ σχετικές συγκεντρώσεις ενάντια στη λιτότητα...
και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και την προσπάθεια που καταβάλλει στις Βρυξέλλες να σταματήσει η παράνοια που επιβάλλει το Βερολίνο έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας σε δεκάδες χώρες τόσο κυρίως της Ευρώπης όσο και της Αμερικής, νέες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί πανευρωπαϊκά, ώστε να σταλεί το μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι πρέπει να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης στην Ελλάδα και να υπάρξει ένα New Deal.

Την περασμένη Τετάρτη την ώρα που στο Eurogroup βρισκόταν ο Γιάνης Βαρουφάκης δεχόμενος τα πυρά της Ευρώπης, στο Σύνταγμα είχε συγκεντρωθεί περισσότεροι από 30.000 κόσμου που ειρηνικά, χωρίς την παρουσία αστυνομίας με ΜΑΤ διαδήλωσαν και φώναξαν υπέρ της αξιοπρέπειας και του δικαιώματος στην ελπίδα, αψηφώντας τον παγετό.

Η κοσμοσυρροή υπέρ της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε και έκανε το γύρο όλου του κόσμου, με εκτενή αναφορά πολλών δελτίων ειδήσεων στην πρωτοφανή κίνηση.

Το ραντεβού έχει ανανεωθεί με σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

«Ξεσηκωθείτε, γρηγορείτε, προσέλθετε στο προσκλητήριο της ιστορίας μας» ανέφερε σε κάλεσμα που απηύθυνε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, με το οποίο ζήτησε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενάντια στη λιτότητα. «Ηχείστε, του βασανισμένου Λαού οι Σάλπιγγες, το εγερτήριον των συνειδήσεων σάλπισμα», τόνιζε, μεταξύ άλλων.


http://www.tribune.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...