Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

OHE ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ :ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ/ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



« Eμείς δεν επιλέξαμε αυτόν τον πόλεμο αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμήσουμε» μας λέει ο Idriss Nassan ένας κούρδος που βρίσκεται στο Κομπάνι.Τον ρωτάμε επανειλλημένα αν θέλει να φύγει και δηλώνει κατηγορηματικά ένα ξερό: «όχι».(courrierinternational).
Αν και οι υπερασπιστές της πόλης είναι αποφασισμένοι να πέσουν έως ενός, το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει το 40% της πόλης, κατέλαβε το διοικητήριό της και το νοσοκομείο. Σφοδρές μάχες μένονται σε κάθε στενό, σε κάθε γειτονιά. Σε διπλωματικό επίπεδο ο ΟΗΕ σήμερα και καθώς οι Κούρδοι στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και στο εξωτερικό κερδίζουν τις εντυπώσεις, σύρεται να προτείνει στην Τουρκία το αυτονόητο.
Η Κωνσταντινούπολη φλέγεται και σήμερα πραγματοποιήθηκαν σφοδρές συγκρούσεις δαιδηλωτών και του αντίπαλου στρατοπέδου συν τις δυνάμεις της τάξης.
Βίντεο από Κωνσταντινούπολη, 10/10/14 στις 19.00:



O ειδικός επιτετραμένος του ΟΗΕ για τη Συρία κάλεσε στις 10.10.14 την Τουρκία να ανοίξει τα σύνορά της για τους εθελοντές που επιθυμούν να πάνε να πολεμήσουν για την υπεράσπιση της συριακής κουρδικής πόλης Kobane έναντι των μαχητών του Ισλμικού Κράτους. Ο Staffan Mistura εξήγησε ότι φοβάται μια επερχόμενη σφαγή για τους εναπομείναντες περίπου 700 τον αριθμό ως επί το πλείστον ηλικιωμένους κατοίκους. « Ελπίζω ότι δεν θα δούμε άτομα να αποκεφαλίζονται δήλωσε» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στην Γενεύη.
Η απάντηση της Τουρκίας αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον σε αυτήν την πρόκληση αφού ήταν η χώρα που άνοιξε διάπλατ α σύνορά της για να διέλθουν οι τζιχαντιστικές ορδές των ξένων ενώ τώρα τα κλείνει ερμητικά στους κούρδους της Τουρκίας που θέλουν να υπερασπιστούν κατά χιλιάδες τους ομοεθνείς τους. (Le monde 10/10/2014)

dimpenews.com
http://dimpenews.com/2014/10/11

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...