Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κινείται για ελληνική υπηκοότητα

Το πρόβλημα είναι το επίθετο...
Τη χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας, έχοντας ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες με άκρα μυστικότητα, επιζητούν ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος, οι δύο γιοι του, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν ταυτότητα, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, όπως όλοι μας.

Μόνο που κάτι τέτοιο αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, ειδικά αυτή την περίοδο, αφού το έγκριτο και πολύ γνωστό νομικό γραφείο της Αθήνας που έχει αναλάβει την υπόθεση συναντάει δυσκολίες στο να ολοκληρωθεί η διαδικασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

Δυσκολίες που οφείλονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίθετο που θα αναγράφεται στις ταυτότητες των μελών της τέως βασιλικής οικογένειας.

Εκτός δηλαδή από το «Παύλος», «Νικόλαος», «Κωνσταντίνος», «Άννα-Μαρία» και τα ονόματα όλων των άλλων γαλαζοαίματων της οικογένειας, η ταυτότητα που θα τους χορηγηθεί θα πρέπει να περιλαμβάνει και επίθετο, κάτι με το οποίο είναι εντελώς αντίθετοι οι Έλληνες εστεμμένοι χωρίς θρόνο!

Και πώς να μην είναι, όταν, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει από το περιβάλλον τους, οι αρμόδιοι στο υπουργείο Εσωτερικών τους πρότειναν το «Γλύξμπουργκ». Είναι το ίδιο επίθετο που είχε προσδώσει το 1994 η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου όταν ακύρωσε με τον Νόμο 2215/1994 τη συμφωνία του 1992 μεταξύ της τέως βασιλικής οικογένειας και του τότε πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Έτσι, αφαίρεσε από τον Κωνσταντίνο την ιδιοκτησία του στην Ελλάδα και την ελληνική ιθαγένεια, θεωρώντας ότι η βασιλική περιουσία είχε ήδη απαλλοτριωθεί με το νομικό διάταγμα των συνταγματαρχών της χούντας.

Απαλλοτρίωση
Ο συγκεκριμένος νόμος αναγνώριζε ότι η απαλλοτρίωση της βασιλικής περιουσίας από τη χούντα ήταν εξ αρχής νόμιμη και διατηρήθηκε σε ισχύ και μετά το 1974, οπότε και αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία, ενώ αποκαλούσε τον τέως βασιλιά «Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ», ζητώντας παράλληλα από τα μέλη της οικογένειας να δηλώσουν ένα επίθετο στα ληξιαρχεία ως όρο για την ανάκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Κάτι που φυσικά δεν είχε δεχθεί ο τέως τότε, αλλά ούτε και προτίθεται να δεχθεί τώρα, προτιμώντας, σύμφωνα με τις διαρροές, να αναγράφεται στην ταυτότητά του το «Κωνσταντίνος, τέως βασιλιάς των Ελλήνων». Και οι γιοι του όμως επιθυμούν να αναγράφεται το μικρό τους όνομα και η ιδιότητά τους ως πριγκίπων της Ελλάδας.
Προσθέστε σε αυτούς αδέρφια, συζύγους, νύφες και τέκνα της τέως βασιλικής οικογένειας και ο γαλαζοαίματος κατάλογος θα είναι αρκετά μεγάλος.

Κωλυσιεργία
Την ίδια στιγμή, επιχειρηματικοί κύκλοι προσκείμενοι στον στενό κύκλο του τέως εικάζουν ότι η κωλυσιεργία του υπουργείου Εσωτερικών γίνεται και για πολιτικούς λόγους. Μια ενδεχόμενη απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας από τον τέως βασιλιά και την οικογένειά του, από την παρούσα κυβέρνηση, έστω και με το επίθετο Γλύξμπουργκ να τη συνοδεύει, θα ήταν «βούτυρο στο ψωμί» του ΣΥΡΙΖΑ, που θα αντιδρούσε αμέσως, κάνοντας λόγο για «επιστροφή βρυκολάκων».

Το ζήτημα όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή ο τέως βασιλιάς και η σύζυγός του, όπως και τα παιδιά τους, κυκλοφορούν στην Αθήνα με δανέζικα διαβατήρια, δεν έχουν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και, όπως έλεγε φίλος του Νικόλαου, «είναι σαν λαθρομετανάστες στη χώρα τους».
Ειδικά ο τελευταίος, που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα από τον περασμένο Οκτώβριο μαζί με τη σύζυγό του, Τατιάνα, επιθυμεί να έχει ΑΦΜ, ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί συναλλαγές και πληρωμές προσωπικού και ανθρώπων που εργάζονται δίπλα του.

Προς το παρόν, όλοι οι Ελληνες γαλαζοαίματοι αναμένουν τις εξελίξεις της υπόθεσης, η οποία έχει κολλήσει, παρά τις συνεχείς προσπάθειες έγκριτου δικηγορικού γραφείου των Αθηνών, που έχει αναλάβει την υπόθεση κάτω από άκρα μυστικότητα, προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές. Προς το παρόν, όμως, η χρήση επιθέτου μπλοκάρει τη χορήγηση της ελληνικής υπηκοότητας στους Ελληνες γαλαζοαίματους, που τη διεκδικούν έστω και χωρίς στέμματα!

Κρατούν πάντα χαμηλό προφίλ
Τόσο ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος όσο και ο πάλαι ποτέ διάδοχος Παύλος αλλά και ο Νικόλαος έχουν αποφασίσει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους σε ό,τι έχει να κάνει με την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας.

Δεν επιζητούν μάλιστα καμία δημοσιότητα στην υπόθεση, αποφεύγοντας ακόμη και να τη συζητούν εκτός ενός πολύ μικρού κύκλου στενότατων φίλων τους επιχειρηματιών, εφοπλιστών και εκδοτών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθούν να βοηθήσουν την κατάσταση με όποια επιρροή διαθέτουν.

Η μόνη που τις τελευταίες ημέρες απολαμβάνει για πολλοστή φορά τη δημοσιότητα είναι η πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία, που μετά τα εξώφυλλα στο «Tatler» και στο «W» έγινε θέμα και στην ταμπλόιντ «Daily Mail», η οποία την αποθεώνει. Και πώς να μη γίνει αυτό, αφού, εκτός από μια πολύ όμορφη κοπέλα, έχει και τη μαμά Μαρί Σαντάλ να την καθοδηγεί σε ό,τι έχει να κάνει με τις δημόσιες σχέσεις της, όντας η ίδια πρώτη διδάξασα.

Το Instagram της νεαρής γαλαζοαίματης έχει πάρει φωτιά εδώ και μήνες, ενώ ενίοτε συμμετέχει ακόμη και ο Παύλος, είτε ποζάροντας μαζί της είτε κάνοντας Ice Βucket Challenge για χάρη της. Η συνέχεια τους επόμενους μήνες, πιθανότατα στο ειδικευμένο σε θέματα γαλαζοαίματων δυναστειών «Point de Vue»...
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...