Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Η Ρωσία ξαναζωντανεύει το "μυστικό" πλοίο για την παρακολούθηση των βαλλιστικών πυραύλων.


σχόλιο Γ.Θ : Με όπλα που χρονολογούνται από το σοβιετικό 1989 δεν κερδίζεις την αμερικανική υπερδύναμη του κακού. Μην ρωτήσετε πόσα αντίστοιχα σκάφη αλλά και αεροπλάνα διαθέτει ο αμερικανοσιωνισμός...
Αυτή την στιγμή το μόνο όπλο που κρατάει την Ρωσία μακριά από το ενδεχόμενο να γίνει προτεκτοράτο της Δύσης (όπως καταντήσαμε εμείς), είναι το φόβητρο ότι διαθέτει πυρηνικά, ο χρόνος που κυλάει υπέρ της καθώς δυναμώνει και πάνω από όλα η Ορθόδοξη Πίστη που όσο την κρατάει, ελκύει την Χάρη.
 
Οι Ρώσοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έναν ριζικό εκσυγχρονισμό του πλοίου "Marshal Krylov" που προορίζεται, μεταξύ άλλων, να παρακολουθεί την πορεία των βαλλιστικών πυραύλων και των διαστημοπλοίων. Η απόφαση έρχεται όπως η μονάδα έχει ολοκληρώσει μια προγραμματισμένη ανακαίνιση στο τέλος του 2012. Το "Marshal Krylov" είναι ένα κατασκοπευτικό πλοίο εξοπλισμένο με ραντάρ και κεραίες που μπορούν να εντοπίζουν τις πυρηνικές κεφαλές από πυραύλους που δοκιμάζονται και στη συνέχεια καταγράφει τα δεδομένα που μεταδίδονται από τα μέσα του πυραύλου, όπως αυτός βυθίζεται προς το σημείο στόχο του στον ωκεανό.


 

Το "Marshal Krylov" είναι ένα σχέδιο (Πρότζεκτ 1914.1) ενός πλοίου εκτοπίσματος 23.780 τόνων, το οποίο λειτουργεί με τον ρωσικό στόλο του Ειρηνικού. Συνολικά ήταν να κατασκευαστεούν τρεις τέτοιες μονάδες, ωστόσο το τελευταίο από αυτά ("Marshal Biryuzov") δεν ολοκληρώθηκε, και στη συνέχεια κόπηκε για παλιοσίδερα. Το ίδιο έγινε και μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας με το πρώτο πλοίο ("Marshal Nedelin"), το ποίο πωλήθηκε για παλιοσίδερα στην Ινδία. Το δεύτερο στη σειρά, το "Marshal Krylov" εντάχθηκε στον ρωσικό στόλο τον τον Δεκέμβριο του 1989.
Το πλήρωμά του αποτελείται από 397 άτομα. Η αυτονομία του είναι 120 ημέρες, χωρίς περιορισμό στην περιοχή λειτουργίας. Ως εκ τούτου, το "Marshal Krylov" διαθέτει εγκαταστάσεις για το πλήρωμα - ανήκουστο σε άλλα πλοία του ρωσικού στόλου. Αυτές περιλαμβάνουν δύο πισίνες - μία στο επάνω κατάστρωμα και μία σε εσωτερικό διαμέρισμα, αθλητικό συγκρότημα και χώρους ευεξίας. Αργότερα προτέθηκε μία ακόμη πισίνα, για τους αξιωματικούς του πλοίου. Στο εμπρός μέρος της υπερκατασκευής, το "Medblok", υπάρχουν ιατρικές υπηρεσίες με χειρουργείο και εγκατάσταση οδοντιατρικής επέμβασης, X-ray και εξοπλισμός υπερήχων, όπως και δύο θαλάμοι ειδικά φτιαγμένοι για αστροναύτες που περισυλλέγονται από την θάλασσα.
Επί του παρόντος, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του πλοίου θα πρέπει να μετακινηθεί προς το Βλαδιβοστόκ.
Μυστηριώδες πλοίο
Το "Marshal Krylov" είναι ένα σχεδόν άοπλο πλοίο, αλλά όπως τονίζεται από τους Ρώσους είναι ένα εντελώς διαφορετικό, με εξίσου σημαντικά καθήκοντα. Επί του σκάφους, μεταξύ άλλων, έχουν τοποθετηθεί έξι συστήματα πυροβολικού AK-630 διαμετρήματος 30 mm, δύο στην πλώρη και τέσσερα στην πρύμνη.
Οι πραγματικές δυνατότητες των συστημάτων του "Marshal Krylov" δεν είναι γνωστές. Κάποια από αυτά, όμως, είναι σίγουρα ξεπερασμένα και πρέπει να αντικατασταθούν, όπως για παράδειγμα το υδροακουστικό συγκρότημα (σόναρ).
Η ακρίβεια των μετρήσεων στον εξωατμοσφαιρικό χώρο απαιτεί την τοποθέτηση συστημάτων πλοήγησης με εξαιρετική ακρίβεια. Επίσης, χρησιμοποιεί ένα δορυφορικό σύστημα πλοήγησης που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο των Επιστημόνων - στο Λένινγκραντ. Το όλο συγκρότημα πλοήγησης ονομάζεται "Ανδρομέδα".
Οι μετρήσεις του διαστημικού χώρου - από την προηγούμενη εποχή
Για τη μέτρηση της τροχιάς των διαστημικών αντικειμένων έχει σχεδιαστεί κυρίως ένα πολυκαναλικό συγκρότημα παρακολούθησης - "Ζέφυρος". Αυτό επιτρέπει την ταυτόχρονη παρακολούθηση έως και 25 αντικειμένων σε αποστάσεις έως και 1.000 χιλιόμετρα, για αεροσκάφη έως 3.000 χιλιόμετρα. Πρόκειται ωστόσο για ένα συγκρότημα με τη χρήση της τεχνολογίας των υπολογιστών της δεκαετίας του ογδόντα, και απαιτεί πολύ προσεκτικό χειρισμό. Ένα πολύπλοκο σύστημα από περιστρεφόμενες κεραίες έχει τοποθετηθεί ανάμεσα στο κεντρικό κατάρτι και ένας μεγάλος, σφαιρικός θόλος, κρύβει στη μέση τον σταθμό του ραντάρ παρακολούθησης.
Για τον σκοπό της τηλεμετρίας χρησιμοποιείται ένα συγκρότημα που είναι σε θέση να ανιχνεύει ένα αντικείμενο που διέρχεται από το πρώτο στρώμα της ατμόσφαιρας, όπως αυτό περιβάλλεται από καυτό πλάσμα. Χρησιμοποιεί έναν ανιχνευτή που έχει εγκατασταθεί στο εμπρός τμήμα του πλοίου, και ο οποίος διεξάγει την υπέρυθρη παρατήρηση, επιτρέποντας τον καθορισμό των συντεταγμένων και την ένταση της ακτινοβολίας για μέχρι δέκα αντικείμενα.
Η μηχανική πολυπλοκότητα του συστήματος υποδεικνύεεται από ένα τεράστιο "κεφάλι" υπέρυθρης παρατήρηση (μεγαλύτερο από τα δυτικά ομολόγά του) που βρίσκεται σε μια κυκλική βάση με διάμετρο αρκετών μέτρων και έχει σταθεροποιηθεί υδραυλικά σε δύο επίπεδα. Ο "Ζέφυρος" δημιουργεί πλάνα από ένα κινούμενο αντικείμενο, επιτρέποντας στους Ρώσους να καθορίσουν αργότερα τις παραμέτρους της πτήσης και τα γενικά χαρακτηριστικά. Και τα δύο αυτά συστήματα είναι δυσδιάκριτα, κάτω από μεγάλα καλύμματα.
Το πλοίο διαθέτει χώρο προσγείωσης και δύο υπόστεγα για ελικόπτερα, τα οποία θεωρητικά μπορούν να φιλοξενήσουν δύο ελικόπτερα Ka-27 με ειδικό εξοπλισμό μέτρησης. Το συγκρότημα διευκολύνεται με τη χρήση ενός αυτοματοποιημένου συστήματος υποστήριξης ελικοπτέρων.
Σκοπός του εκσυγχρονισμού
Οι εργασίες ριζικού εκσυγχρονισμούτου "Marshal Krylov" συνδέονται όχι μόνο με την αναγκαιότητα της "μέτρησης" των βαλλιστικών πυραύλων, αλλά πάνω απ 'όλα με τη σκοπούμενη χρήση ως πλωτού μέσου για να παρακολουθεί τα διαστημόπλοια που θα απογειώνεται από το νέο ρωσικό κοσμοδρόμιο Vostochny.
Το νέο κοσμοδρόμιο είναι μια περιοχή 1035 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη νοτιο-ανατολική Ρωσία, στην περιφέρεια Amur, κοντά στην πόλη της Uglegorsk. Η πρώτη διασητμική αποστολή από το Vostochny έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος, ενώ για ένα επανδρωμένο διαστημόπλοιο - το 2018.
Είναι επίσης σημαντικό να επεκταθεί η λειτουργία του πλοίου, η οποία θα του επιτρέψει να εκτελεί μετρήσεις σε αυτή την κατηγορία. Προηγουμένως δεν δόθηκε μεγάλη προσοχή σε αυτό, αλλά μετά την ανακαίνιση το 2012 βρέθηκε ότι τα ανακαινισμένα συστήματα δεν παρέχουν πλέον επαρκή αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.
Το πεδίο εφαρμογής του εκσυγχρονισμού
Η ανάγκη να επεκταθεί η λειτουργία του πλίου σημαίνει ότι μαζί με τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων μέτρησης θα γίνουν εργασίες ρουτίνας επισκευής και αντικατάστασης του καταστρώματος, και μιας σειράς βοθηθητικών χώρων και μηχανημάτων.
Το πιο σημαντικό, όμως, θα εκσυγχρονιστούν τα συστήματα πλοήγησης, παρατήρησης και επικοινωνίας. Σύμφωνα με τους Ρώσους επί του σκάφους είναι περίπου 100 όργανα (συμπεριλαμβανομένων κυρίως ραντάρ και σόναρ). Πιθανώς τα περισσότερα από αυτά δεν απαιτούν αναβάθμιση, αλλά αντικατάσταση λόγω ηλικίας και γενιάς, ειδικά τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα και τα συστήματα πληροφορικής.
Αυτό θα καλύπτει όχι μόνο τα συστήματα παρακολούθησης των διαστημικών αντικειμένων, αλλά ολόκληρο το υπολογιστικό σύστημα αλλά και τα διάφορα υποσυστήματα. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν προς το παρόν ένα αρχαϊκό μετεωρολογικό σύστημα, χρησιμοποιούν τηλεκτυπωτές, κ.ο.κ.
Να σημειωθεί επίσης ότι κατά τον χρόνο που το "Marshal Krylov" ήταν για επισκευές, η Ρωσία μπορούσε να δοκιμάσει βαλλιστικούς πυραύλους μόνο πάνω από την ξηρά, σε λιγότερο από το μέγιστο εύρος, προκειμένου να καταγράψει τα αναγκαία δεδομένα δοκιμών. Με το "Marshal Krylov" πίσω σε λειτουργία, η Ρωσία δοκιμάζει βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς σε όλο το φάσμα.

http://www.fox2magazine.net/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...