Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Συρία: Οι Τζιχαντιστές μπήκαν στην πόλη Κομπανί

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισήλθαν... στη συριακή πόλη  Άιν αλ Αράμπ- γνωστή στα κουρδικά ως Κομπανί- σύμφωνα με Κούρδο μαχητή ονόματι Αλάν Μίνμπις,  όπως δήλωσε την Παρασκευή, σημειώνει η ‘Σταρ’ του Λιβάνου.
Οι Τζιχαντιστές εισήλθαν  από τις νοτιοδυτικές πλευρές της πολιορκούμενης πόλης.
Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν νωρίς την Παρασκευή μεταξύ των κουρδικών πολιτοφυλάκων και των τζιχαντιστών του ΙΚ, που πολιορκούν την πόλη-κλειδί, κοντά στα τουρκικά σύνορα.
Οι Ισλαμιστές κατάφεραν να προσεγγίσουν την κουρδική πόλη παρά το σφυροκόπημα των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών που προσπαθούσαν να υποστηρίξουν τους Κούρδους μαχητές.
Τούρκος ανταποκριτής από την τουρκική πλευρά των συνόρων ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί ήταν ισχυροί κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.
«Βλέπαμε με απόγνωση τις δολοφονίες των τζιχαντιστών», είπε ο 48χρονος Κούρδος Τζαφέρ Σεβέν, ο οποίος έφθασε στο συνοριακό σταθμό Mürşitpınar  των τουρκικών συνόρων από την τουρκική πόλη Βαν.
«Είμαστε πολύ θλιμμένοι. Οι αδελφοί μας βρίσκονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και αυτό είναι μια κτηνωδία», είπε κοιτάζοντας τον καπνό που έβγαινε από την πόλη Κομπανί.
Οι Κούρδοι έχουν εκφράσει τη οργή και την απογοήτευσή τους για την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Νταβούτογλου ότι εθελοτυφλεί για τις δολοφονίες της τρομοκρατικής ομάδας και την άρνηση να επιτρέψει τους Κούρδους να μπούνε στο συριακό έδαφος να πολεμήσουν στη Συρία τους Τζιχαντιστές.
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωροςhttp://www.echedoros-a.gr/2014/10/blog-post_22.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...