Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ολλανδοί μοτοσικλετιστές πολεμούν τους Τζιχαντιστές του ‘Ισλαμικού Κράτους’.

Η ολλανδική εισαγγελία ανακοίνωσε χθες ότι... τα μέλη της ομάδας μοτοσικλετιστών που φέρονται να εντάχθηκαν με τους Κούρδους πεσμεργκά για την καταπολέμηση  του ‘ισλαμικού κράτους’ στο Ιράκ, δεν  είναι απαραίτητα αδίκημα.
«Η ένταξη σε μια ξένη ένοπλη δύναμη ήταν αδίκημα, τώρα, όμως, δεν είναι απαραίτητα απαγορευμένη», είπε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Wim de Bruin.
«Απλά, δεν μπορούν να ενταχθούν σε μια μάχη στην Ολλανδία», πρόσθεσε, αφού πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα ότι μέλη της μοτοσικλετιστών της ομάδας «No Surrender» πολεμούν τους τζιχαντιστές μαζί με τους Κούρδους στο βόρειο Ιράκ.
Ο επικεφαλής της «No Surrender», Κλάας Ότο, δήλωσε  στον κρατικό ραδιοφωνικό φορέα «NOS» ότι οι τρεις ομάδες που ταξίδευσαν στη Μοσούλη, στο Βόρειο Ιράκ, είναι από τις ολλανδικές πόλεις του Άμστερνταμ, του Ρότερνταμ και της Μπρέντα.
Μάλιστα, γράφει η τουρκική Σαμπάχ,  σε ένα λογαριασμό Ολλανδο-τουρκικό στο Twitter δημοσιεύθηκε μια φωτογραφία με κάποιον Ολλανδό ονόματι Ron,  ενταγμένο σε μια στρατιωτική ομάδα κρατώντας ένα Καλάσνικοφ, ενώ δίπλα του βρισκόταν μια Κούρδισσα. Υπήρχε και η λεζάντα που έλεγε στα ολλανδικά: «Οι Κούρδοι βρίσκονται σε μεγάλη πίεση επί αρκετό χρόνο από τους τζιχαντιστές».
Το τούρκικο δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι Ολλανδοί πολεμούν με τους πεσμεργκά και ότι  δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν στις δυνάμεις  των ανταρτών του PKK, γιατί αυτή είναι μια οργάνωση που είναι καταχωρημένη ως τρομοκρατική, τόσο από την Τουρκία όσο και από την ΕΕ, σημειώνεται χαρακτηριστικά.
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...