Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Διεθνή καταδίκη των διαδηλώσεων των νεοναζί στην Ουκρανία ζητά η Μόσχα.


Την διεθνή καταδίκη των παρελάσεων των νεο-ναζί στο Κίεβο και σε άλλες μεγάλες πόλεις...

της Ουκρανίας ζητά ο  Επίτροπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατία, Κονσταντίν Ντολκόφ. Με δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar Tass ο Ντολκόφ χαρακτήρισε κατάφωρη παραβίαση όλων των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και της ετυμηγορίας της Νυρεμβέργης.
Η 15η Οκτωβρίου, ημέρα ίδρυσης του Ουκρανικού Επαναστατικού Στρατού (UIA) σημαδεύτηκε από παρέλαση ενόπλων εξτρεμιστών του Δεξιού Τομέα και του «στρατού» του Τάγματος του Αζόφ. Με πανό και σημαίες με τα σύμβολα του Στέφαν Μπαντέρα, του αιματοβαμμένου ηγέτη των Ουκρανών Εθνικιστών στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και υμνώντας τον Χίτλερ, οι εθνικιστές πραγματοποίησαν διαδηλώσεις στο Κίεβο, το Χάρκοβο, την Οδησσό, το Λβόλ και άλλες πόλεις, ζητώντας την αναγνώριση των ταγμάτων τους που “οργώνουν” την ανατολική Ουκρανία, ιδιαίτερα στο Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ, ως “μαχητές για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας”.
 «Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει απερίφραστα τα νεοναζί κινήματα που φουντώνουν στην Ουκρανία. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση όλων των αρχών του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Ντολγκόφ, τονίζοντας πως στις διαδηλώσεις πρωταγωνιστούσαν τα συνθήματα κατά της Μόσχας.  «Χθες ο πρόεδρος Πούτιν επανέλαβε και καθόρισε με σαφήνεια την απόλυτα καταδικαστική θέση της Ρωσίας απέναντι στη ραγδαία αύξηση των νεοναζί στην Ουκρανία, την Ευρώπη και τις χώρες της Βαλτικής» κατέληξε ο ρώσος επίτροπος.

http://gr.rbth.com/news/2014/10/15/diethni_katadiki_ton_diadiloseon_ton_neonazi_stin_oykrania_zita_i_mosxa_33211.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...