Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 23 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΥΡΔΩΝ,ΓΙΑΖΙΝΤΙ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ


Πορφύρης Δ /Σταφυλά Π

Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη τουλάχιστον 23 άτομα τραυματίστηκαν... στο Αμβούργο και στη Celle (στη βόρεια Γερμανία) σε βίαια επεισόδια που εκδηλώθηκαν ανάμεσα σε μέλη των κοινοτήτων των κούρδων και των yazidi από τη μια, και των ισλαμιστών από την άλλη, μεταφέρει αστυνομική πηγή.
Στο Αμβούργο, οι συγκρούσεις άρχισαν το βράδυ και ενώ η διαδήλωση που το απόγευμα είχε διοργανώσει η κουρδική μειονότητα της πόλης κατά της σφαγής που διαπράτει στη συριακή πόλη Κομπάνι το Ισλαμικό Κράτος είχε διεξαχθεί χωρίς επεισόδια.

Περί τους 75 κούρδους διαδηλωτές σύμφωνα με την αστυνομία παρατάχθηκαν έξω από ένα τζαμί απέναντι σε 50 ισλαμιστές.Τα 2 αντίπαλα στρατόπεδα διευρύνθηκαν προιόντος του χρόνου και συγκεντρώθηκαν 400 άτομα από την μία και από την άλλη παράταξη, αναφέρει το δελτίο τύπου των τοπικών αστυνομικών αρχών.Έχοντας στην κατοχή τους ξύλα και μαχαίρια οι ομάδες συγκρούστηκαν με σφοδρότητα. Πηγή ανέφερε:

“14 συμμετέχοντες τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 4 σοβαρά” .

Τελικά η αστυνομία κατόρθωσε να διαλύσει τις δύο ομάδες κυρίως με την εκτόξευση νερού από αντλίες διευκρινίζει το δελτίο τύπου ενώ αναφέρεται σε 22 συλλήψεις.

“Στο Celle της Κάτω Σαξωνίας,οι συγκρούσεις διεξήχθησαν μεταξύ μελών της κουρδόφωνης μειονότητας των yazidi και ισλαμιστών Tσετσένων“, αναφέρει η αστυνομία. Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν κατά των αστυνομικών πέτρες ,μπουκάλια ,καδρόνια.Τραυματίστηκαν 9 άτομα εκ των οποίων 4 αστυνομικοί .(i24news.tv,rojbas.org)

Σύμφωνα με την Ένωση των Κούρδων Γερμανίας (KGD), περισσότεροι από 1.000.000 μετανάστες προερχόμενοι από το Κουρδιστάν είναι εγκατεστημένοι στην Γερμανία. (AFP)

dimpenews.com

http://dimpenews.com/2014/10/08

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...