Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η χειραγωγία της ΕΥΡΩ- πης και η αγωνία της Ελλάδος.

9 Νοεμβρίου 1989 το Τείχος του Βερολίνου πέφτει και πλέον τράνζιτ ο κομμουνισμός την ¨κοπανάει ¨από το Ανατολικό  blog και ¨μολύνει¨ τους εκσυγχρονιστές Δυτικούς.
Το αποτέλεσμα της νέας μετάλλαξης του είναι πλέον γεγονός  με τον Καπιταλιστικό Κομμουνισμό και η διάγνωση της νέας  λοίμωξης ο κρυφός  νέο-κομμουνισμός με δεκατική  κίνηση  άκρατου νέο- φιλελευθερισμού..

Μας πήρε λίγα χρόνια αλλά εύκολα καταλάβαμε ότι και το νέο αυτό κουστούμι το έραψε ο ίδιος  ράπτης.

 Από εκείνη την αποφράδα ημέρα του Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή  Ένωση ένοιωσε να είναι ο ουσιαστικός νικητής διότι η «δυτική» Ευρώπη είχε επιβληθεί στην «ανατολική» Ευρώπη και ο καπιταλισμός είχε επιβληθεί στον κομμουνισμό.
Από την πρώτη στιγμή της μονοκρατορίας της η Ευρωπαϊκή Ένωση έπεσε στην παγίδα της υπεροψίας και της αλαζονείας. Είδε τις χώρες του πρώην ανατολικού συνασπισμού σαν λάφυρα και αφού βιάστηκε να τις ονομάσει «αναδυόμενες αγορές» επιδόθηκε σε μια πολιτική λεηλασίας και επιβολής υποταγής. Ο διαμοιρασμός του πλούτου της ανατολικής Ευρώπης πέρασε ως φιλοσοφία σε όλα τα δυτικά χρηματοπιστωτικά και επενδυτικά σχήματα, κυβερνητικά και μη, και διευκόλυνε μια άκρως επιθετική νεοφιλελεύθερη συμπεριφορά που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Από την Ευρώπη των Λαών και των Ιδεών φτάσαμε  στην Ευρώπη των Δογμάτων- Συνθηκών.
Το τείχος του Βερολίνου μπορεί να έπεσε αλλά με τα μπάζα του περιτείχισαν το φιλελεύθερο πνεύμα της Ευρώπης.
Η διαβόητη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τέταρτη Διακυβερνητική Διάσκεψη (Δεκέμβριος 1990 έως Δεκέμβριο 1991) και η πορεία προς την ΟΝΕ, με έμφαση στην αυστηρή τήρηση των τεσσάρων κριτηρίων (επιτόκια, δημόσιο χρέος, πληθωρισμός, δημοσιονομικά ελλείμματα) έδωσε το στίγμα της αλλαγής.
Η έβδομη Διακυβερνητική διάσκεψη ( 13 Δεκεμβρίου 2007) γέννησε  την «Μεταρρυθμιστική Συνθήκη» ή Συνθήκη της Λισσαβώνας, του υποκατάστατου δηλαδή του  απορριπτόμενου στις συνειδήσεις των ευρωπαϊκών λαών «Ευρωσυντάγματος» και την υπερψήφισή της μέσω των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων (εφ’ όσον πλέον δεν πρόκειται για Συνταγματική Συνθήκη), παρακάμπτοντας με αυτό τον τρόπο τα επικίνδυνα δημοψηφίσματα.
Και από τα λόγια τα ωραία και τα παχιά περάσαμε στις ¨τσέπες¨ των χωρών του Ευρωπαικού Βορρά .
Όλα τα ιδεολογήματα και οι ιδεοληψίες των Ευρωπαίων Εταίρων  κατέληξαν να χωρούν σε ένα πορτοφόλι με ΕΥΡΩ.
Ρίγος από την πρόταση της Μπούντεσμπανκ για νέα φόρμουλα διάσωσης των χωρών-μελών της Ευρωζώνης που χάνουν την πρόσβαση στις αγορές. Επιβολή εφάπαξ εισφοράς 10% επί του πλούτου φυσικών προσώπων και εταιρειών αντί του δανεισμού από τον Μηχανισμό ESM, μια πρόταση που συμπληρώνει τη φόρμουλα διάσωσης τραπεζών μέσω του «κουρέματος» των καταθέσεων.
Ο εγκλωβισμός είναι πλήρης, για να παραμείνουν εντός Ευρωζώνης οι χώρες του Νότου θα πρέπει να αποστραγγιστούν υποθηκεύοντας για μακρά περίοδο την επιστροφή τους στην ανάπτυξη, ενώ δεν υπάρχει σενάριο η σχέδιο Β για εθελούσια και συντεταγμένη έξοδο από την Ευρωζώνη, που δεν θα είχε μεγαλύτερο κόστος από την παραμονή σε αυτήν.. Του Γιώργου Καπόπουλου http://www.imerisia.gr/
Κάποια παπαγαλάκια έτρεξαν αμέσως εδώ για  να χρυσώσουν το χάπι.
¨μην σκιάζεστε  την Ελλάδα δεν την αφορά αυτή η τιμωρία γιατί είναι ήδη σε πρόγραμμα στήριξης¨ μας λένε.
Καλόμαθαν τόσα χρόνια να μας κοροιδεύουν και τους έμεινε το χούι.
 Να γιατί ανακαλύφθηκε το φρέσκο  δημοσιονομικό κενό- τρύπα υπό της τρόικας.  Ακριβώς για να μας ξαναδανείσουν όπως φαίνεται κάτω από αυτούς τους  διαφημιζόμενους επαχθείς όρους νέας λεηλασίας. Τώρα δεν θα το ονομάσουν Μνημόνιο  αλλά επιπρόσθετο εργαλείο στήριξης.
Ποιοι όμως θέλουν να μας δανείσουν; Aυτοί που ζούνε με δανεικές ιδέες από τον  Μαρξισμό και με δανεικό μέλλον;
Τελικά το ΕΥΡΩ και η απληστία του δεν μπόρεσε να ενώσει τις εθνικές κουρελούδες των τοπικών συμφερόντων για αυτό και σήμερα εντείνονται οι φυγόκεντρες τάσεις. Πληθώρα δημοσιευμάτων μας  προβληματίζει αν τελικά η πλειοψηφία των Ευρωπαίων έγιναν Ευρωσκεπτικιστές;
Την Ελληνική Οικονομία αφού την έβαλαν στην Εντατική των Μνημονίων τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν  φήμες ότι θα μας αφήσουν δίχως τεχνική υποστήριξη για να εντείνουν την αγωνία του πολλαπλώς χαρατσωμένου και ψυχολογικά εξουθενωμένου Έλληνα.

Θα ήταν πιο τίμιο να μας πούνε οι Εταίροι μας  «Voi che entrate qui lasciate ogni speranza»  «Εσείς που εισέρχεστε εδώ, αφήστε κάθε ελπίδα».
Γιατί μπήκαμε στην ΕΕ τελικά για να ζήσουμε καταστάσεις υπαρκτού κομμουνισμού;
 Η Ευρωπαϊκή Ένωση πέτυχε   τελικά  την πρωτοτυπία: δημιούργησε και εφαρμόζει τον καπιταλιστικό κομμουνισμό! Δείχνει να έχει πάρει πλέον ένα δρόμο άνευ επιστροφής, που οδηγεί στο τέλος της ύπαρξής της.
Κάποτε αναρωτιόμουν γιατί ο Γέροντας Παίσιος συνέκρινε την σημερινή κατάσταση που βιώνουμε με τον κομμουνισμό , λέγοντας πριν 25 χρόνια.

…και οι κομμουνιστές πόσα χρόνια δηλαδή. Δούλεψαν κοντά 75 χρόνια και δεν κράτησαν, κράτησαν ούτε 70 χρόνια, 72… Οι Σιωνιστές δουλεύουν τώρα, ξέρεις πόσα χρόνια; και 250. Αυτοί ούτε 7 χρόνια δεν θα κρατήσουν… ..
…Θα τα στριμώξουν τα πράγματα..
..Τέτοια δικτατορία πού σκέφτονται να κάνουν, μόνο ό διάβολος μπορεί να την είχε σκεφτεί. Κατάλαβες τί γίνεται; Τελικά θα φάει μια σφαλιάρα ή θα πάει στην άκρη… Θα πάει περίπατο…
Γέροντος Παισίου απομαγνητοφώνηση και  έκδοση : Ίερομ. Ισαάκ και συνοδεία Καλύβη Αναστάσεως Καψάλα Καρυές hggiken.pblogs.gr

Και όμως ο Πνευματοκίνητος αυτός  Γέροντας κυριολεκτούσε ακόμη μια φορά με την νέα διάσταση του κομμουνισμού που σαρώνει πλέον την Ευρώπη.
Τελικά αυτοί που θέλησαν να μας χειραγωγήσουν μέσω του ΕΥΡΩ δεν θα μπορέσουν να χειραγωγήσουν ούτε το εαυτό τους.
Η ΕΥΡΩ-πη διάλεξε ραντεβού στα τυφλά.
Η  Ελλάδα σε αυτή την αγωνιώδη συγκυρία δεν έχει ούτε φράγκα, ούτε ιδέες, ούτε πολιτικό δυναμικό.
Της απομένει να κάνει τον ΣΤΑΥΡΟ της και να διαλέξει το ραντεβού με το ΦΩΣ. Σίγουρα τότε θα βρεί και τις ιδέες και το δυναμικό για να κάνει τα πρώτα της βήματα απογαλακτιζόμενη από τα δηλητήρια των τοκογλύφων- εκβιαστών.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...