Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Νέα ναυαρχίδα του Ρωσικού Στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο.

 
Ο ρωσικός Στόλος ήρθε για να μείνει!

Το πυρηνοκίνητο καταδρομικό Pyotr Veliky του ρωσικού στόλου ορίστηκε χθες Δευτέρα επικεφαλής της μόνιμης ναυτικής δύναμης της Ρωσίας που εκτελεί αποστολή στη Μεσόγειο μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti.
Το Moskva, που ήταν η ναυαρχίδα μέχρι τώρα, έχει ολοκληρώσει την αποστολή του στη Μεσόγειο και αναμένεται να επιστρέψει στην βάση της στη Σεβαστούπολη στις 15 Νοεμβρίου.

Το πυρηνοκίνητο καταδρομικό Veliky έχει ήδη ενταχθεί στην ναυτική ομάδα της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο και ηγείται από σήμερα της ομάδας , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βορείου Στόλου , στους δημοσιογράφους .
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η έδρα της επιχειρησιακής διοίκησης της αρμάδας, η οποία περιλαμβάνει τα πολεμικά πλοία από τους 4 ρωσικούς στόλους , μεταφέρθηκε στο Pyotr Veliky από το καταδρομικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Moskva την Κυριακή .

Η ρωσική αρμάδα στη Μεσόγειο περιλαμβάνει το Varyag , τη φρεγάτα Smetlivy , αρκετά αμφίβια σκάφη καθώς και δύο πλοία αναγνώρισης .
Η Ρωσία άρχισε την αυξημένη στρατιωτική παρουσία της στη Μεσόγειο Θάλασσα πέρυσι για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην περιοχή, όπως είχε ανακοινωθεί . Το Κρεμλίνο αργότερα είπε ότι η ανάπτυξη της ναυτικής δύναμης στην περιοχή οφείλεται εν μέρει στην κρίση της Συρίας. Εκτιμάται όμως ότι ο ρωσικός Στόλος ήρθε για να μείνει!

http://www.onalert.gr/stories/nea-nauarxida-tou-rwsikou-stolou-sthn-anatolikh-mesogeio

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...