Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η Gazprom θεωρεί ότι η Ελλάδα θα γίνει ολοταχώς Συρία;

olympia.gr: …και οι Ελληνες πολιτικοί ρεμβάζουν στο άπειρον. Η σημερινή εξέλιξη είναι η χειρότερη ένδειξη για το που οδεύει η χώρα. Οσοι δεν το καταλαβαίνουν και εξακολουθούν να
πιστεύουν ότι ο πόλεμος υπάρχει μόνον στην τηλεόραση, ας ρωτήσουν τον Βαγγέλη τον Μυτιληναίο.
Να τους εξηγήσει γιατί δεν κατέβηκε η Gazprom.
Ξέρεις τι είναι να υπογράφεις συμφωνία με τον Μιλόσεβιτς για Σέρβικο έδαφος και μια ωραία πρωΐα να έρχεται ο Ουτσεκά και να σου λέει “δεν είναι Σερβία εδώ, μάζεψε τα και φύγε;”
Ρωτήστε τον Βαγγέλη να σας πει. Οταν έσφαζαν Σέρβους, δεν μίλησα… Βαρουσα παλαμάκια στον Σημίτη. Που λέει και το γνωστό ρητό.
olympia.gr/2013/06/10

Mετά το ρωσικό ναυάγιο η κυβέρνηση προχωράει σε νέο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ
Σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θα προχωρήσει η κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, την ώρα που η ρωσική Gazprom τονίζει σε δεύτερη ανακοίνωσή της, ότι δεν έχει την πρόθεση να εγκαταλείψει την ελληνική αγορά, αντίθετα σχεδιάζει να διευρύνει περαιτέρω τη συνεργασία της με τη χώρα μας στον επενδυτικό τομέα.
(...)  Η ρωσική εταιρεία Gazprom, σε πρώτη ανακοίνωσή της, αναφέρει τους λόγους που αποφάσισε να μην συμμετάσχει τελικά στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, τονίζοντας ότι δεν έλαβε επαρκείς εγγυήσεις ότι η οικονομική κατάσταση της ελληνικής εταιρείας δεν θα επιδεινωθεί έως τη στιγμή της ολοκλήρωσης της αγοράς της.
πηγή


ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Πως η τρόικα μπλόκαρε την Gazprom – Το τηλεφώνημα Ζ.Μπαρόζο που “άναψε κόκκινο”
Ένα τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε ο προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο το Σάββατο το πρωί σε υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό στέλχος μπλόκαρε την συμμετοχή των δύο ρωσικών εταιρειών στον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.
Το Σάββατο ο ΖοΖέ Μπαρόζο ειδοποίησε υψηλόβαθμο παράγοντα της ελληνικής κυβέρνησης ότι η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού θα μπλοκάρει την απόκτηση των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ από τις ρωσικές Gazprom και Sintez.
Από το ημιεπίσημο τηλεφώνημα του Ευρωπαίου αξιωματούχο στον παράγοντα της ελληνικής κυβέρνησης, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Οι Ρώσοι γνωρίζοντας ότι οι ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού θα προβάλλει ενστάσεις στην πώληση της ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ επέλεξαν να μην καταθέσουν καν πρόταση για την εξαγορά των δύο εταιρειών.
Σήμερα πάντως όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πια Αρενκίλντε, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, τα οποία χαρακτήρισε αβάσιμα: «Δεν υπήρξε καμία ανάμειξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στον διαγωνισμό”.
Η ρωσική Gazprom επιβεβαίωσε αυτό που μετέδωσε κατ’αποκλειστικότητα το defencenet.gr προηγούμενως ότι η απόφασή της να μην υποβάλει προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, αφορά την μη παροχή εγγυήσεων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την αποπληρωμή των χρεών που οφείλονται στην ΔΕΠΑ από ιδιώτες, αλλά αυτή η άρνηση παροχής εγγυήσεων συνδέεται φυσικά με την αρνητική στάση της ΕΕ και της τρόικα, γενικότερα.
«Δεν έχουμε λάβει αρκετές εγγυήσεις ότι η οικονομική κατάσταση της ΔΕΠΑ δεν θα επιδεινωθεί μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας… Η εταιρεία ήδη αντιμετωπίζει δυσκολίες με απλήρωτους λογαριασμούς», δήλωσε εκπρόσωπος της Gazprom. Ήδη τώρα η ΔΕΠΑ έχει σοβαρά προβλήματα από μη πληρωμές καταναλωτών, θα απαιτηθεί αναδιάρθρωσή της για την αποκοπή των παραρτημάτων της ΔΕΣΦΑ, ενώ στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δεν παρασχέθηκαν εγγυήσεις ότι δεν θα επιδεινωθεί το υπάρχον καθεστώς κρατικών ρυθμίσεων για τη ΔΕΠΑ».
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν σημαντικούς κινδύνους, που επηρεάζουν την αξία της εταιρείας, εκτιμά ο εκπρόσωπος της Gazprom, «ενώ το αντίτιμο της συμφωνίας προτείνεται να οριστικοποιηθεί ήδη από τώρα, χωρίς συνυπολογισμό αυτών των παραγόντων».
Γι’ αυτούς τους λόγους η Gazprom αποφάσισε να μην καταθέσει πρόταση για τη ΔΕΠΑ, καταλήγει η ανακοίνωση.
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...