Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Σήμερα στα βιβλιοπωλεία: "Δημοκρατία, το Πολίτευμα που Περιμέναμε"! Μια ολοκληρωμένη συνταγματική και πολιτειακή πρόταση από τον Σταύρο Καλεντερίδη.

Οι Εκδόσεις Ινφογνώμων παρουσιάζουν ένα πρωτοποριακό βιβλίο το οποίο χρησιμοποιεί την πολιτική επιστήμη, το ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδος και την πολιτική κατάσταση στη χώρα για να μας αποκαλύψει μια καλά κρυμμένη και συγκλονιστική αλήθεια:
το πολίτευμα της Ελλάδος δεν είναι Δημοκρατικό. Η μοναδικότητα του βιβλίου δεν περιορίζεται στην αποκάλυψη αυτή, αλλά συνεχίζεται με μία πλήρη συνταγματική και πολιτειακή πρόταση για ένα νέο, Ελληνικό και επιτέλους Δημοκρατικό πολίτευμα.
Ο συγγραφέας, πολιτικός επιστήμονας με ειδίκευση και επί χρόνια μελέτη σε θέματα Δημοκρατικών ιδεών, θεσμών και διαδικασιών, προβαίνει σε μία χωρίς φόβο κριτική ανάλυση του ισχύοντος Συντάγματος και αναδεικνύει την αντιδημοκρατικότητά του με ένα τρόπο απλό και κατανοητό για κάθε αναγνώστη, που αφοπλίζει.
Στην σύγχρονη εποχή της ουσιαστικά πολιτικής και πολιτειακής Ελληνικής κρίσης, η μεγάλη αποκάλυψη για την απουσία της Δημοκρατίας από την χώρα που την δημιούργησε, προκαλεί εντύπωση και εύλογα προβληματίζει τον αναγνώστη, για την ανάγκη εναλλακτικών και Δημοκρατικών αλλαγών στο Ελληνικό πολίτευμα.
Ο συγγραφέας υποδεικνύει πως η ίδια η πολιτική επιστήμη αδυνατεί να ορίσει το σημερινό πολίτευμα της Ελλάδος ως Δημοκρατία, και το αναγνωρίζει ως κάτι υπαρκτό αλλά τελείως διαφορετικό. Ένα άλλο, εξίσου αρχαίο αλλά όχι Ελληνικό πολίτευμα κρύβεται πίσω από τις δημοκρατικοφανείς χώρες της «Δύσης» και νομιμοποιείται με τον μανδύα της Δημοκρατίας.
Δεδομένης της παγκόσμιας στρέβλωσης του όρου «Δημοκρατία» και της σύγχυσής του με ένα τελείως διαφορετικό πολίτευμα, στο βιβλίο αναπτύσσεται μια χρήσιμη ανάλυση για το τι θα σηματοδοτούσε ο επανακαθορισμός της Δημοκρατίας, και τι αλλαγές θα μπορούσε να επιφέρει στην πολιτική, την οικονομία, την ηθική, στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο μια τέτοια «Δημοκρατική αναστήλωση».
Η καρδιά και το πλέον ιδιαίτερο στοιχείο του βιβλίου είναι μία πλήρης συνταγματική και πολιτειακή πρόταση για την αναγέννηση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και τον κόσμο. Μια πρόταση που αποτελεί οδηγό και πλατφόρμα αλλαγής και διαλόγου για τη μετάβαση στη Δημοκρατία. Μία πρόταση η οποία βασίζεται αφενός στην έρευνα σύγχρονων και προοδευτικών πολιτειακών προτάσεων από όλον τον κόσμο, και αφετέρου στις σύγχρονες πολιτικές και κοινωνικές ανάγκες και εξελίξεις.
Στη σύγχρονη εποχή όπου η επικοινωνία και οι τεχνολογίες αναπτύσσονται και εξελίσσονται διαρκώς, οι πολίτες αξιώνουν και δικαιούνται την επανάκτηση του πρωταρχικού τους ρόλου στα πολιτικά δρώμενα της χώρας τους.
Σύμφωνα με το νεοεκδοθέν πόνημα «Δημοκρατία, το Πολίτευμα που περιμέναμε», η εξουσία επιστρέφει στους πολίτες, η δυναμική των οποίων είναι πλέον αδιαμφισβήτητα απεριόριστη. Μία δυναμική, η οποία μέσω ενός Δημοκρατικού πολιτεύματος μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη δημιουργίας και προόδου για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Τίτλος: «Δημοκρατία, το Πολίτευμα που περιμέναμε»

Συγγραφέας: Σταύρος Καλεντερίδης

Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
Φιλελλήνων 14,
10557 Αθήνα 
Τηλ. 2103316036
Φαξ: 2103250421
info@infognomon.gr
www.infognomon.gr (υπό κατασκευή)

Σελ.: 240
ISBN: 978-960-8362-57-4
Κωδ.: 86979Π11
Τιμή: 15€

 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...