Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ένας "σκληρός" στην ηγεσία των ρωσικών ΕΔ

Νέος αρχηγός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ορίσθηκε  από σήμερα ο στρατηγός Valery Gerasimov αντικαθιστώντας τον στρατηγό Nikolai Makarov.
Με την αλλαγή αυτή...
κλείνει ο κύκλος των αλλαγών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας σε ανώτατο επίπεδο που ξεκίνησε με την αποπομπή λόγω περιορισμένων ικανοτήτων, του υπουργού Άμυνας Α.Σερντιουκόφ.
Η ξαφνική αλλαγή της ηγεσίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε τρείς ημέρες μετά την αποπομπή  του υπουργού Άμυνας.
Ο  Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε σήμερα με τον νέο αρχηγό των Ρωσικών ΕΔ στρατηγό Valery Gerasimov.
«Είστε ένα έμπειρο άτομο», είπε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια συνάντησης με τον νέο αρχηγό των ΕΔ στρατηγό Gerasimov παρουσία του νέου υπουργού Άμυνας sergei Shoigu.
«Πιστεύω ότι ο υπουργός έχει  το δικαίωμα επιλογής και  ελπίζω ότι θα εργαστείτε  για το καλύτερο του ρωσικού Στρατού με όλες σας τις δυνάμεις»  κατέληξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν .
Ο επικεφαλής των ρωσικών ΕΔ  είναι ένα από τα τρία άτομα στη Ρωσία, που έχει αποκλειστική πρόσβαση στους κωδικούς εκτόξευσης των πυρηνικών όπλων . Τα άλλα δύο είναι ο πρόεδρος και ο υπουργός Άμυνας.
Ο στρατηγός Valery Gerasimov ήταν ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων κατά την διάρκεια του πολέμου στην Τσετσενία.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...