Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Οι συνταξιούχοι πρώτη δύναμη στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ

Καμμένοι εγκέφαλοι...

Οι σαραντάρηδες του 1981, η «γενιά της Αλλαγής» ήταν αυτοί που πήγαν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Κυριακή.

Αυτό σημειώνει στο κυριακάτικο φύλλο της η εφημερίδα Το Βήμα, κάνοντας λόγο για τους ανθρώπους, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της, έδωσαν ισχυρό παρόν στις εκλογές μεταξύ των φίλων του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στην ανάδειξη του Ευάγγελου Βενιζέλου ως προέδρου. Είναι οι άνθρωποι «που ευνοήθηκαν από τις συνθήκες ευημερίας, που δημιούργησε στη χώρα το ΠΑΣΟΚ» και τώρα ζουν την πτώση μιας παράταξης η οποία στέγασε την εποχή της αθωότητας αλλά και των φιλοδοξιών τους, σημειώνει η εφημερίδα.

Οι ίδιοι σημειώνουν πάντως ότι είναι περισσότερο αγανακτισμένοι για τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις από τους πολίτες γιατί «αυτά τα έκανε το δικό μας κόμμα, που κινήθηκε ενάντια στην ιδεολογία μας»... Όσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μπορεί στο εσωτερικό του κόμματος να είναι γενικά αποδεκτός και να μην δέχεται αμφισβήτησης, οι ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ όμως δεν είναι διατεθειμένοι να του παραχωρήσουν λευκή επιταγή, συνεχίζει το «Βήμα».

«Πήγα γιατί το πίστευα. ένιωσα ότι μπορεί να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό κόμμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς ώστε να έχουμε εγγυήσεις ότι θα γίνει σοβαρή προσπάθεια να βγούμε από την κρίση. Με το μνημόνιο δεν συμφωνώ, όμως θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για τη χώρα», λέει ένας από τους «παππούδες» του ΠΑΣΟΚ, που προσέφυγαν στις κάλπες. «Το αρνητικό ήταν ότι στους 230 που ψηφίσαν στο δικό μου εκλογικό κέντρο μόνο πέντε ήταν νέοι», συμπληρώνει πάντως.

«Του δίνουμε μια ευκαιρία, αλλά όχι συγχωροχάρτι», λέει κάποιος άλλος αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Η ψήφος μας δεν είναι δεδομένη», προσθέτει. 
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...