Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Άνοιξε τον "ασκό του Αιόλου" ο Ερντογάν: "Κλείνουν"το Φιλοκουρδικό κόμμα - Έρχονται αναταράξεις στην Τουρκία

Ο Αντιεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Μπεκίρ Σαχίν, υπέβαλε αγωγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να κλείσει το HDP. Το κατηγορητήριο απεστάλη στο Ανώτατο Δικαστήριο. Σε αυτό, αναφέρθηκε ότι τα μέλη του HDP είχαν ως στόχο να διαταράξουν και να εξαλείψουν την αδιαίρετη ενότητα του κράτους με το έθνος του μέσω των δηλώσεων και των πράξεών τους.

Ο γκρίζος λύκος  Μπαχτσελί, ηγέτης του MHP είπε, "Το HDP πρέπει να κλείσει."

Σε μια δήλωση που έγινε τους τελευταίους μήνες, ο Πρόεδρος της MHP, ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να κλείσει το HDP, αφού σε αυτό ανήκουν 108 κατηγορούμενοι, συμπεριλαμβανομένων των πρώην συμπροέδρων του HDP, Selahattin Demirtaş και Figen Yüksekdağ, που υποκίνησαν τα περιστατικά του Κομπάνι και της 6-8 Οκτωβρίου.

Ο Μπαχτσέλι, ο οποίος κάλεσε τους Αρχηγούς Εισαγγελέων, δήλωσε ότι θα υποβάλει αίτημα κλεισίματος εάν δεν αναληφθεί δράση.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, το Ανώτατο Δικαστήριο ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το HDP.

Στο πλαίσιο της έρευνας του Kobani, η έκθεση 9 βουλευτών HDP έφτασε πρόσφατα στην Επιτροπή TBMM.

Ο Ömer Faruk Gergerlioğlu του HDP, ο οποίος βρέθηκε συνδεδεμένος με την τρομοκρατική οργάνωση PKK και ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση, απομακρύνθηκε από τους βουλευτές της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης σήμερα. Ο ίδιος με ανάρτηση του στο Twitter δήλωσε 

"Θα αντισταθώ στο πραξικόπημα κατά της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, η βούληση του έθνους δεν μπορεί να καταπατηθεί. Το να θέλεις ειρήνη δεν είναι έγκλημα".

Εκτίμηση

Εμείς είχαμε προβλέψει εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον ότι ο Ερντογάν ετοιμάζει τη διάλυση του κουρδκιού κόμματος HDP  βάσει οργανωμένου σχεδίου. Η υλοποίηση του σχεδίου  του τώρα πραγματοποιείται. Ωστόσο το κλείσιμο του HDP θα έχει πολλές συνέπειες τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας όσο και Διεθνώς.

Αναφορικά με το εσωτερικό της Τουρκίας, το πολιτικό κλίμα θα πολωθεί, οι διώξεις κατά των Κούρδων θα πολλαπλασιαστούν και η δράση θα φέρει αντίδραση, αφού οι Κούρδοι θα αντιδράσουν και μάλιστα έντονα. Αυτό είναι και το σχέδιο του Ερντογάν, αφού η έντονη αντίδραση τους θα δικαιολογήσει να τους θέσει το τουρκικό πολιτικό σύστημα "δίκαια" εκτός νόμου. 

Δεν αποκλείεται μάλιστα να σημειωθούν από το καθεστώς και "προβακατόρικες ενέργειες", που θα φανούν ως τρομοκρατικά κτυπήματα από τους Κούρδους, οι οποίοι θα συνεργάζονται με το ΡΚΚ, για τα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας.

Αποσκοπούν έτσι ώστε ο Ερντογάν, οι ''γκρίζοι λύκοι'' του Μπαχτσελί και το κόμμα ''ΙΥΙ'' της Ασκενέρ, να επιβάλλουν ένα κλίμα τρομοκρατίας στην Τουρκία. Αυτό όμως θα έχει ως επακόλουθο τη Διεθνή αντίδραση και αυτό το ξέρει ο Ερντογάν.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα κατηγορήσουν ανοικτά το καθεστώς Ερντογάν για παραβίαση των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε βάρος της Κουρδικής μειοψηφίας που διαβιεί στην Τουρκία.

Κάτι τέτοιο θα φέρει σε τεράστια κόντρα τον Ερντογάν με τον Μπάιντεν και την ΕΕ, αφού θα προκαλέσει τη φυλάκιση όλων των βουλευτών ενός κόμματος που συγκεντρώνει άνω του 10% των ψηφοφόρων.

Ήδη όμως ο Ερντογάν και τα εξαπτέρυγά του έχουν δαιμονοποιήσει τις ΗΠΑ και την ΕΕ στα μάτια του τουρκικού λαού, προβάλλοντας τους ως εχθρούς της Τουρκίας. Ο τουρκικός εθνικισμός θα ανεβεί στα ύψη.

Αυτό συγκεντρώνει πάρα πολύ μεγάλες πιθανότητες να επιδράσει δυσμενώς  στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, αφού εκτίμηση είναι ότι ο Ερντογάν θα τραβήξει την κατάσταση στα άκρα

Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο προβακατόρικων τουρκικών ενεργειών προκειμένου να κατηγορηθεί η χώρα μας από την Τουρκία, σε μια προσπάθεια της να εξάγει τα μεγάλα εσωτερικά της προβλήματα. Δεν πρέπει να  ξεχνάμε το ρητό του σοφού λαού μας: "Ο λύκος (Τουρκία) στην αντάρα χαίρεται"

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...