Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Αμερικανική-''βόμβα'': ''Πιθανός ένας πυρηνικός πόλεμος με Ρωσία-Κίνα''

Ο επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, προειδοποιεί ότι ο πυρηνικός πόλεμος με τη Ρωσία ή την Κίνα δεν είναι απλά ένα φανταστικό σενάριο.

''Υπάρχει μια πιθανότητα ότι μια περιφερειακή κρίση με τη Ρωσία ή την Κίνα θα μπορούσε να κλιμακωθεί γρήγορα σε μια σύγκρουση που αφορά πυρηνικά όπλα.''

''Ο στρατός των ΗΠΑ έχει επικεντρωθεί στην αντιτρομοκρατία για δύο δεκαετίες αγνοώντας την πυρηνική διάσταση'', δήλωσε ο επικεφαλής της STRATCOM 

''Τι έχει κάνει το Πεντάγωνο;'' Σύμφωνα με τον ίδιο, ''οι αμερικανικές δυνάμεις εστιάζονται πλήρως στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στο βαθμό που η Ρωσία και η Κίνα την έχουν χρησιμοποιήσει με τρόπους που δεν φαίνονται.''  Αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε περιπτώσεις επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και απειλών στο διάστημα.

Τέτοιου είδους ζητήματα έχουν κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια, ιδίως μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας. Η Ρωσία τροποποίησε το πυρηνικό της δόγμα το 2018 για να επιτρέψει τη χρήση τέτοιων όπλων ως απάντηση σε μια πυρηνική επίθεση ή σε μια συμβατική επίθεση που απειλεί την ύπαρξη του έθνους. Ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε το 2019 ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν το δικαίωμά τους να πραγματοποιήσουν μια πρώτη πυρηνική επίθεση ως απάντηση σε μια συμβατική επίθεση, σημειώνοντας ότι οι σύμμαχοι δεν πιστεύουν διαφορετικά ότι προστατεύονται.

Ομοίως, ο επικεφαλής της STRATCOM ανέφερε τον εκσυγχρονισμό των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας, σημειώνοντας ότι η Μόσχα έχει κατασκευάσει νέα και καινοτόμα συστήματα, όπως πυραύλους υπερηχητικής ολίσθησης, μέσω δράσεων όπως μια αντι-δορυφορική δοκιμή πέρυσι.

Ο Ρίτσαρντ πρόσθεσε ότι η Κίνα κάνει επίσης τεχνολογικά άλματα και όπως η Ρωσία, παρενόχλησε αεροσκάφη και δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων που λειτουργούν στον διεθνή εναέριο χώρο και τα ύδατα. Λέγοντας ότι το κινεζικό πυρηνικό οπλοστάσιο θα μπορούσε να διπλασιαστεί, να τριπλασιαστεί ή να τετραπλασιαστεί την επόμενη δεκαετία, πρότεινε οι ΗΠΑ  να αναλάβουν δράση σήμερα και να προετοιμαστούν για το μέλλον.

Συμπερασματικά, ο Ρίτσαρντ λέει ότι ο στρατός των ΗΠΑ πρέπει να αλλάξει τη στάση του από την υπόθεση ότι ο πυρηνικός πόλεμος δεν θα συμβεί αλλά να στραφεί σε ενέργειες πού να αποτρέψουν μια πραγματική πιθανότητα μιας τέτοιας σύγκρουσης.

Η ανανεωμένη συζήτηση για έναν πιθανό πυρηνικό πόλεμο έρχεται λίγες μέρες μετά τη συμφωνία της Μόσχας και της Ουάσινγκτον να παρατείνει τη συνθήκη για τη μείωση των πυρηνικών όπλων [Νέα ΕΝΑΡΞΗ], η οποία πιστεύεται ότι είχε καταδικασθεί να λήξει από την κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δηλώσεις για τον πυρηνικό πόλεμο είναι πιο επικίνδυνες από ότι  φαίνεται, δήλωσε ο πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter στην RT.

«Αυτό καθιστά τις δηλώσεις του ναύαρχου σχετικά με την προετοιμασία για τον πυρηνικό πόλεμο τόσο επικίνδυνες επειδή δεν υπάρχει τρόπος να τον συγκρατήσουμε », δήλωσε ο Ritter.

Για ακόμη μια φορά, η ανθρωπότητα κινδυνεύει από τους αμερικανοφονιάδες να παρασυρθεί στον όλεθρο των πυρηνικών όπλων, ακολουθώντας λάθος μονοπάτια, διότι στην ιδέα ότι και μόνο εάν υπάρξει πυρηνικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, θα είναι ένας γενικός πυρηνικός πόλεμος, που σημαίνει όχι μόνο θα εξαφανιστούν και τα δύο έθνη, αλλά και ο κόσμος θα καταστραφεί όπως τον γνωρίζουμε. Η απειλή της σταθερότητας και της ειρήνης απαιτεί υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξουν οι μεγάλες δυνάμεις με οποιοδήποτε κόστος.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...