Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Μήνυμα από Κρεμλίνο στον αμερικανοφονιά Μπάιντεν: Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ σκέφτονται ταυτόσημα

Απάντηση στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος χαρακτήρισε τους Βλαντιμίρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ θιασώτες του αυταρχισμού, δίνει το Κρεμλίνο,

διαμηνύοντας πως Μόσχα και Πεκίνο αντιτίθενται και αποκρούουν τις προσπάθειες, όπως τις χαρακτήρισε, που κάνουν οι ΗΠΑ προς επιβολή του δικού τους είδους δημοκρατίας σε άλλες χώρες.

Η Ουάσιγκτον εκλαμβάνει τη δική της δημοκρατία ως τη μοναδικά σωστή και οι ΗΠΑ «ποτέ δεν παραιτούνται των προσπαθειών να επιβάλουν αυτό που ονομάζουν δημοκρατία σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είναι αυτό εναντίον του οποίου τάσσονται η Μόσχα και το Πεκίνο.

»Και από αυτή την άποψη, πράγματι η κοσμοθεώρηση του Πούτιν και του Σι Τζινπίνγκ είναι απολύτως ταυτόσημες.

»Και η Μόσχα και το Πεκίνο είναι ενάντια σε έναν τέτοιο εκδημοκρατισμό» υπογράμμισε.

Οι δηλώσεις Πεσκόφ ακολούθησαν τις αναφορές του Τζο Μπάιντεν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ θεωρούν πως ο αυταρχισμός είναι τρόπος διαχείρισης του μέλλοντος σε αυτόν τον περίπλοκο κόσμο.

Περνώντας στην αντεπίθεση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε ότι «εάν κάποια χώρα δεν ανταποκρίνεται στις αμερικανικές παραμέτρους, τότε στην Αμερική την χαρακτηρίζουν με διάφορα λόγια, λέγοντας ότι είναι αυταρχική, ή ακόμη κάτι άλλο».

«Αλλά αυτό δεν είναι έτσι, κάθε χώρα έχει εκείνη την δημοκρατία, η οποία συνιστά ένα σύστημα που ανταποκρίνεται περισσότερο στις εθνικές αξίες, στην ιστορία και στον σημερινό τρόπο ζωής.

»Από αυτήν την άποψη αντιμετωπίζαμε πάντα και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τον τρόπο ζωής κάθε χώρας» συνέχισε ο ίδιος.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...