Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Τι ήταν η έκρηξη που ακούστηκε στα Χανιά;

Ένας ισχυρός θόρυβος έκρηξης προκάλεσε ανησυχία χθες το μεσημέρι στα Χανιά.
Ο θόρυβος ακούστηκε σε πολλές περιοχές των Χανίων με τους κατοίκους να αναρωτιούνται τι ακριβώς συμβαίνει. Μάλιστα η έκρηξη ακούστηκε σχεδόν σε όλο το βόρειο μέτωπο των Χανίων, από Ακρωτήρι μέχρι Κίσσαμο!

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό τι έχει συμβεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Flashnews.gr η μοναδική άσκηση που πραγματοποιείται με βολές είναι στο Μάλεμε του δήμου Πλατανιά, ωστόσο από το διοικητήριο γίνεται γνωστό ότι οι ασκήσεις που εκτελέστηκαν δεν δικαιολογούν την πρόκληση του θορύβου αυτού.

Επίσης, δεν εκτελείται άσκηση από την 115 Π.Μ. που να δικαιολογεί το ενδεχόμενο κάποιο μαχητικό να έσπασε το φράγμα του ήχου.

Και βέβαια να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με ουδεμία ανακοίνωση για την αιτία.

Για πολλοστή φορά ένας εκκωφαντικός θόρυβος - πιθανότατα από ωστικό κύμα – αναστάτωσε τα Χανιά , σύμφωνα με μαρτυρίες από το Ακρωτήρι μέχρι την Κίσαμο.

Για πολλοστή φορά οι δημοσιογράφοι άρπαξαν τα τηλέφωνα προσπαθώντας να μάθουν τι συνέβη.

Για πολλοστή φορά επιβεβαιώθηκε πως η έκρηξη δεν οφειλόταν σε κάποια «πολιτική» αιτία αλλά πέραν αυτού ουδέν....

Για πολλοστή φορά οι Χανιώτες θα μείνουν με την απορία και με τις υποψίες για "στρατιωτική" αιτία, κάνοντας λόγο για σπάσιμο φράγματος ήχου, για εκρήξη βλημάτων κλπ;

'Η κάποιοι – επιτέλους – θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα έχουν το φιλότιμο να ενημερώσουν για την αιτία της «έκρηξης»;

Και μην μου πείτε πως, οι πάσης φύσεως ένοπλες δυνάμεις που έχουν τις εγκαταστάσεις τους στα Χανιά (από την 115 ΠΜ, τον Ναύσταθμο, την 5η Ταξιαρχία, το ΠΒΚ μέχρι και τους made in USA) δεν γνωρίζουν;

Γιατί τότε θα αρχίσω να ανησυχώ. Όχι εξ αιτίας της έκρηξης. Αλλά από το ότι μπορεί να συμβεί κάτι και να έχουν άγνοια αυτοί που προασπίζουν την ασφάλεια του τόπου.

Για την ιστορία, τα τελευταία χρόνια, ανάλογες εκρήξεις – μυστήρια συνέβησαν:

Στις 25 Φεβρουαρίου 2014

Στις 4 Φεβρουαρίου 2015

Στις 16 Νοεμβρίου 2017

Δύο ανάλογες περιπτώσεις τον Μάιο του 2018 και τον Αύγουστο του 2019 είχαν την εξήγησή τους, καθώς οι εκρήξεις πυραύλων στο ΠΒΚ στο Ακρωτήρι δεν μπορούν να μείνουν κρυφές.

https://flashnews.gr/post/413445/ti-htan-h-ekrhksh-poy-akoysthke-sta-xania 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...