Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ…ΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Ποιος είναι ο βασικός σύμβουλος του Ερντογάν και πνευματικός του καθοδηγητής, που όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οργανώνει τις επερχόμενες στρατιές του αναμενόμενου Μεσσία του Ισλάμ.

Είναι ο Adnan Tanrıverdi, 75 ετών, (κουρδικής καταγωγής ;), θεολόγος και στρατιωτικός που στην τελευταία συνάντηση της Ισλαμικής Ένωσης ανήγγειλε πως έφτασε η εποχή της εμφάνισης του Μαχντί, δηλαδή του Μεσσία των μουσουλμάνων που τον περιμένουν εδώ και πολλούς αιώνες. Είναι αυτός που προέτρεψε τον Ερντογάν να στείλει το ταχύτερο δυνατό στρατό στην Λιβύη για να προστατέψει την τουρκόφρονη κυβέρνηση της Τρίπολης.

Πιστεύει και διακηρύσσει ότι ο Ερντογάν και ο τουρκικός στρατός έχουν την θεία αποστολή να προετοιμάσουν το έδαφος για την έλευση του Μαχντί και τον παγκόσμιο θρίαμβο του Ισλάμ.

Πρώην αρθρογράφος της ισλαμικής εφημερίδας Vakit, διατέλεσε υπάλληλος της υπηρεσία πληροφοριών του Στρατού με έδρα το Adapazar. Υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του Τμήματος Ειδικού Πολέμου του Γενικού Επιτελείου, ως Διευθυντής του Τμήματος Logistics και Operations και ως Αναπληρωτής Αρχηγός του Προσωπικού. Τον Αύγουστο του 1980 προήχθη στον βαθμό του συνταγματάρχη και συνταξιοδοτήθηκε το 1987. Το 1990, επανήρθε και διορίστηκε στην 8η Διοίκηση Πυροβολικού Στρατού, (Malazgirt). Προήχθη ως ειδικός επιτελής του Γενικού Επιτελείου στις 30 Αυγούστου 1992.

Αποστρατεύτηκε παρά την θέληση του στις 30 Αυγούστου 1996, όταν ήταν αρχηγός του Γενικού Επιτελείου ο Ismail Hakkı Karadayi. Στη συνέχεια μετείχε σε πολλές ισλαμικές οργανώσεις και διεύθυνε μεγάλα βακούφια. Το Νοέμβριο του 2004 μαζί με 7 ανώτερους αξιωματικούς που είχαν αποστρατευτεί στις τότε ετήσιες κρίσεις ίδρυσε τον «Στρατιωτικό Σύνδεσμο», (ASDER), συμβουλευτικού χαρακτήρα και έγινε πρόεδρος του.

Από εκεί και πέρα συνδέθηκε με τον Ερντογάν και τα τελευταία χρόνια, εδικά μετά την απομάκρυνση του εβραιόφιλου, (όπως χαρακτηρίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός), Νταβούτογλου, αποτελεί όπως πιστεύεται τον πνευματικό του καθοδηγητή και σύμβουλο στις νεοοθωμανικές και πανισλαμικές του επεκτατικότητες.



Ένα πρόσωπο τελείως άγνωστο στην ελληνική επικαιρότητας, που όμως θεωρείται ότι παίζει βασικό ρολό στην διαμόρφωση των τουρκικών εξελίξεων.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...