Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Το ίδρυμα Κλίντον είναι η πιο διεφθαρμένη επιχείρηση στην πολιτική ιστορία

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον Μπιλ και την Χίλαρι Κλίντον να κλείσουν το μεγάλο ψευτοφιλανθρωπικό ίδρυμά τους,
που έχει συγκεντρώσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια από την ημέρα της ίδρυσής του, και αποκάλυψε πως η αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές είναι μια φιλοχρήματη και διεφθαρμένη πολιτικός.

 «Γέμιζαν επί δεκαετίες τις τσέπες τους ασχολούμενοι με τους δωρητές τους»

«Οι Κλίντον γέμιζαν επί δεκαετίες τις τσέπες τους ασχολούμενοι με τους δωρητές τους αντί να ασχολούνται με τους Αμερικανούς» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ. «Είναι πλέον προφανές ότι το ίδρυμα Κλίντον είναι η πιο διεφθαρμένη επιχείρηση στην πολιτική ιστορία», συνέχισε, τονίζοντας: «Πρέπει να κλείσει αμέσως».
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ο Τραμπ κάλεσε επίσης το ίδρυμα να επιστρέψει τις δωρεές στις χώρες που κάνουν διακρίσεις σε βάρος «των γυναικών, των γκέι και όλων των άλλων», υπαινισσόμενος τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες οι οποίες έδωσαν πολλά εκατομμύρια στο ίδρυμα την εποχή που η Χίλαρι Κλίντον ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας (2009-2013).
Το Ίδρυμα Κλίντον ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο μετά τη λήξη της δεύτερης θητείας του, το 2001. Συγκεντρώνει πόρους τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό δεχόμενο δωρεές από ιδιώτες, εταιρείες και κράτη. Το 2014 το ύψος των δωρεών αυτών έφτασε τα 218 εκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, οι δωρεές προς το ίδρυμα είχαν εγείρει ερωτηματικά περί σύγκρουσης συμφερόντων, ιδίως στην περίπτωση που οι δωρητές περίμεναν ανταλλάγματα από το υπουργείο Εξωτερικών, επικεφαλής του οποίου ήταν επί τέσσερα χρόνια η Χίλαρι Κλίντον.
Για τον λόγο αυτό είχαν τεθεί σε εφαρμογή ασφαλιστικές δικλείδες που όμως δεν εμπόδισαν ορισμένους να ξεφύγουν από τους ελέγχους που υποτίθεται ότι έκανε η κυβέρνηση. Πρόσφατα ήρθαν στο φως μηνύματα στα οποία ένας συνεργάτης του Μπιλ Κλίντον στο ίδρυμα έγραψε σε δύο στενούς συνεργάτες της Χίλαρι στο υπουργείο ζητώντας τους να γίνει δεκτός ένας δωρητής, ο Λιβανονιγηριανός πολυεκατομμυριούχος Γκίλμπερτ Τσαγκούρι, από έναν Αμερικανό διπλωμάτη στον Λίβανο.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...