Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα.

Το 2016, η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα εορτάσει, συν Θεώ, 80 χρόνια βίου, διακονίας και προσφοράς.

Το προανάκρουσμα αυτής της επετείου θα ξεκινήσει με την τιμή και την ευλάβεια προς την Προστάτιδα Αγία του Οργανισμού Μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα, που είναι και Προστάτιδα των ανθρώπων που πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα, των εργατών των ορυχείων, των σταφιδοπαραγωγών, του Πυροβολικού, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πυροσβεστικής.
Έτσι, εντός του Μαΐου, θα υποδεχθούμε με τιμή και εκκλησιαστική λαμπρότητα το ιερό σκήνωμα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, το οποίο φυλάσσεται στην ιστορική πόλη της Βενετίας και θα παραμείνει στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής από τις 10-24 Μαΐου 2015.
Το Ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας έφθασε στη Βενετία το έτος 1003, την περίοδο εξουσίας του Δόγη Πέτρου Β' Orseolo, επί αυτοκράτορος Βασιλείου Β'. Το μετέφερε στη Βενετία από την Κωνσταντινούπολη η Μαρία Αργυροπούλα, θεωρούμενη, όπως συμπεραίνεται από το επίθετο, μία από τις αδελφές του αυτοκράτορα Ρωμανού Γ' του Αργυρού, η οποία είχε παντρευτεί το γιο του Δόγη, Ιωάννη.http://www.agioritikovima.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...