Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Αν ζήταγε επιστροφή του βασιλιά η Τρόικα...

σχόλιο Γ.Θ :  Ένα υποθετικό αστείο που στην μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή μπορεί και να μην αποτελεί αστείο...

Την αλλαγή του πολιτεύματος στην Ελλάδα ζητάει η Τρόικα, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με τους Έλληνες αντιπροσώπους των τραπεζιτών και των εφοπλιστών στο Παρίσι. Η Τρόικα ζητάει να επιστρέψει ο βασιλιάς στην Ελλάδα, ώστε αφενός να μη συζητάει με πολλούς και αφετέρου να μπορέσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να εξαντλήσει την τετραετία, ξεπερνώντας τον σκόπελο της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με την Τρόικα, η Ελλάδα δεν έχει εδώ και χρόνια Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία -αφού οι εκλεγμένοι πολιτικοί δεν παίζουν κανέναν ρόλο και εφαρμόζουν τις εντολές της Τρόικας-, οπότε το ζήτημα είναι τυπικό, και η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη Μοναρχία.
Η αλλαγή του πολιτεύματος θα γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ή μπορεί να περάσει κρυμμένη σε κάνα νομοσχέδιο για την φέτα που είναι ελληνική.
Παράλληλα με την αλλαγή του πολιτεύματος, η Τρόικα ζητάει οι πολιτικοί να αντικατασταθούν από επαγγελματίες μεταφραστές, ώστε να μεταφράζουν πιστά τις εντολές της Τρόικας και να μην χάνονται στη μετάφραση.

Αντιδράσεις από τους Έλληνες για την επιστροφή του βασιλιά δεν αναμένεται να υπάρξουν, αφού, επί χρόνια, δέχονται χωρίς καμία αντίδραση τα απανωτά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και την διαρκή καταπάτηση του Συντάγματος. Πάντως, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία κατά της αλλαγής πολιτεύματος μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, ώστε, μετά την μαχητική διαδήλωση, να μοιραστούν μελομακάρονα και κουραμπιέδες, ενώ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν ντυθεί Άι-Βασίληδες και θα βγάζουν selfie με τους διαδηλωτές και τα ΜΑΤ. Χρόνια πολλά!

http://pitsirikos.net/2014/11/%CE%BA%CE%B1/
http://papaioannou-giannis.net/2014/11

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...