Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Τι γυρεύει η Μέρκελ στην εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά στην Καππαδοκία;

σχόλιο Γ.Θ : Λίγα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του Νικηφόρου Φωκά οι Βυζαντινοί πατέρες μας έστειλαν την πριγκίπισσα Θεοφανώ με το επιτελείο της στον Όθωνα Β' για να να γίνει η βασίλισσα των Γερμανών και για πρώτη φορά στην ιστορία του το γερμανικό γένος να εκπολιτιστεί. (δες ΕΔΩ)
Φυσικά μην περιμένετε η Άγγελα να νιώθει ευγνωμοσύνη για αυτό, αλλά να είστε σίγουροι ότι γνωρίζει ποιοι είμαστε και ποιοι είναι οι πρόγονοί της.

Την εκκλησία του Νικηφόρου Φωκά στο Τσαβουσίν της Καππαδοκίας επισκέφθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία συνοδεία των πιο σημαντικών Γερμανών επιχειρηματιών.
Τις πρώτες ώρες της επίσκεψής της η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέφθηκε την λαξευμένη εκκλησία του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά στο Τσαβουσίν όπου και θαύμασε  τις εντυπωσιακές...
τοιχογραφίες  που θυμίζουν τις νίκες του  Φωκά αλλά και τις νίκες  των συντρόφων του, του αδερφού  του Λέοντα Φωκά και του  Ιωάννη Τσιμισκή.
Από εκεί η κυρία Μέρκελ έφυγε για την Άγκυρα προκειμένου να συναντηθεί  με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο της χώρας, Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Στην «ατζέντα» των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι οι σχέσεις με τη Συρία, η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και οι γερμανο-τουρκικές οικονομικές σχέσεις. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, τη Γερμανίδα καγκελάριο συνοδεύουν πολλοί επιχειρηματίες όπως στελέχη της Siemens , της Deutsche Bank και της Lufthansa .
Στόχος αυτού του ταξιδιού πέρα από τη βελτίωση των διμερών σχέσεων και την υπογραφή οικονομικών συμφωνιών είναι η στήριξη της τουρκικής κοινότητας εν όψει των κρίσιμων ομοσπονδιακών εκλογών.
Σήμερα, στην Γερμανία ζουν περίπου τρία εκατομμύρια Τούρκοι που αποτελούν κρίσιμη εκλογική μάζα για την Γερμανίδα καγκελάριο. Ωστόσο το μεγάλο αγκάθι για τη στήριξη Ερντογάν είναι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ. Εδώ τα πράγματα είναι δύσκολα για την Άνγκελα Μέρκελ καθώς τόσο η ίδια όσο και το κόμμα της οι Χριστιανοδημοκράτες τάσσονται υπέρ μιας ειδικής σχέσης με την Άγκυρα.
Έτσι στη διήμερη επίσκεψή της η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται ενώπιον ενός δύσκολου παζλ- από τη μία το κόμμα της, οι Χριστιανοδημοκράτες χρειάζονται όσο τον δυνατόν περισσότερες ψήφους από την τουρκικής καταγωγής κοινότητας της Γερμανίας για να παραμείνουν στην εξουσία. Ωστόσο, αν η Μέρκελ δείξει υπερβολικό ζήλο για αναθέρμανση των διαπραγματεύσεων , θα δυσαρεστήσει τους υπόλοιπους Γερμανούς ψηφοφόρους , η πλειοψηφία των οποίων τάσσεται κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...