Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Κρίση στην Γαλλία: Ο Ε.Μακρόν μιλά για «αποτροπή πραξικοπήματος» και αποστρατεύει αξιωματικούς

Σε μεγάλη αναταραχή βρίσκεται η Γαλλία για όσα έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα με 18 εν ενεργεία στρατιωτικούς αλλά και 20 απόστρατους στρατηγούς να απειλούν επί της ουσίας με πραξικόπημα αν δεν ληφθούν μέτρα κατά των φανατικών ισλαμιστών που επιχειρούν την διάλυση της χώρας όπως ανέφεραν στο κοινό κείμενό τους. 

Και οι 18 εν ενεργεία στρατιωτικοί οι οποίοι έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους στον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν θα αποταχθούν από το στράτευμα όπως δήλωσε σήμερα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας. Πηγές των Ηλυσίων μιλούν για «πραξικόπημα που αποτράπηκε» και θυμίζουν το ελληνικό δήθεν πραξικόπημα του Οκτωβρίου του 2011!

Όμως υπάρχουν πολιτικοί όπως η δήμαρχος του 7ου διαμερίσματος του Παρισιού Ρασιντά Ντατί η οποία τους στήριξε αλλά και η Μ.Λεπέν.

Και οι 18 στρατιωτικοί θα περάσουν από το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο και στο τέλος με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποταχθούν από τον στρατό.

Πίσω τους ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες απόστρατοι οι οποίοι υπέγραψαν αυτή την επιστολή προειδοποιώντας ότι η Γαλλία οδηγείται σε εμφύλιο.

Μιλούν για απειλή από τις «ορδές» των προαστίων αναφερόμενοι στους μετανάστες.

Ο ίδιος ο Μακρόν καταδίκασε την κίνηση αυτή. Η συγκεκριμένη επιστολή δόθηκε στην δημοσιότητα στην 60η επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος από στρατηγούς που ήταν αντίθετοι στην ανεξαρτησία της Αλγερίας από την Γαλλία.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...