Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ… ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

«Ζούμε μέσα σε σπηλιές και συνεχώς αλλάζουμε μέρη για να μην μας εντοπίζουν οι δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής, ενώ καίμε κάθε ίχνος από το μέρος που ήμασταν πριν και που μπορεί να προδώσει την νέα τοποθεσία μας».

Με αυτά τα λόγια, όπως αναφέρει σε αποκαλυπτικό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα Vatan, ένας αντάρτης από την περιοχή της Κερασούντας του Πόντου, ο Mustafa Tolucan, που συνελήφθηκε πριν από λίγες μέρες από δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής, ανέφερε κάποιες χαρακτηριστικές λεπτομέρειες για την ύπαρξη και δράση ανταρτικών ομάδων στην ευρύτερη περιοχή του Πόντου.

Ο Mustafa Tolucan που είχε το κωδικό όνομα Aram, πιστεύεται ότι ανήκει στην ομάδα των ανταρτών που πριν από λίγο καιρό είχαν επιτεθεί στην περιοχή Dereli, στη τοποθεσία Kulakkaya Yaylası, με συνέπεια να βρουν τον θάνατο Στρατοχωροφύλακες μεταξύ των οποίων και ο αξιωματικός Ferhat Gedik και μετά από απηνή καταδίωξη από Ειδικές Δυνάμεις συνελήφθηκε ενώ οι άλλοι αντάρτες πρόλαβαν και ξέφυγαν.

Η μαρτυρία αυτή είναι σίγουρα άλλη μια μαρτυρία ότι στον Πόντο της Τουρκίας το αντάρτικο καλά κρατεί και η Άγκυρα έχει θορυβηθεί και έστειλε εκεί Ειδικές Δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν την ήδη ανεξέλεγκτη κατάσταση.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...