Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Προς εκτόνωση της έντασης σε Ουκρανία, Κριμαία και Νέα Ρωσία - Αναστεναγμός ανακούφισης από Κίεβο

 Νωρίτερα η Ρωσία είχε λάβει απόφαση για τέλος των ασκήσεων στα ουκρανικά σύνορα

Η μαριονέτα της Δύσης, πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε την ανακοίνωση της Μόσχας για μια μείωση του αριθμού των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά τόνισε ότι το Κίεβο θα παραμείνει σε επαγρύπνηση.

Η Ρωσία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι διέταξε την κορυφαία στρατιωτική διοίκησή της να αρχίσει από αύριο, Παρασκευή, την επιστροφή των στρατευμάτων στις μόνιμες βάσεις τους στο εσωτερικό της χώρας λέγοντας πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «αιφνιδιαστική επιθεώρηση» των δυνάμεων στις νότιες και τις δυτικές περιοχές της, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Η μείωση του αριθμού των στρατευμάτων στα σύνορά μας αποκλιμακώνει αναλογικά την ένταση», ανέφερε σήμερα ο Ζελένσκι με tweet του.

«Η Ουκρανία βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, ωστόσο χαιρετίζει κάθε βήμα για τη μείωση στρατιωτικής παρουσίας και την αποκλιμάκωση της κατάστασης στο Ντονμπάς», συμπλήρωσε.

Η ανακοίνωση του Ρώσου ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού αμέσως μετά την διεξαγωγή μεγάλης κλίμακας άσκηση απόβασης ήρθε να βάλει τέλος στην κλιμάκωση της έντασης, αφού πλέον το Κίεβο «έχει βάλει την ουρά στα σκέλια»:

«Οι δυνάμεις της 58ης Στρατιάς της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, η 41η Στρατιά της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, η 7η, 76η και 98η Αερομεταφερόμενες Μεραρχίες θα επιστρέψουν στις βάσεις τους μέχρι την 1η Μαίου. Από τις 23 του μήνα δυνάμεις της Νότιας και Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας θα επιστρέψουν στις βάσεις τους. Ο στόχος των μαζικών στρατιωτικών ασκήσεων έχει επιτευχθεί και τα στρατεύματα επιστρέφουν» ανέφερε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...