Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν αρχίσεις να τρως μέλι πριν κοιμηθείς

Γνωρίζουμε ότι το μέλι μπορεί να βοηθήσει σε ένα κρυολογήματα αλλά και την ενυδάτωση του δέρματος, αλλά ίσως να μην είναι το ίδιο γνωστό ότι οι επιστήμονες το έχον ονομάσει superfood εξαιτίας πολλών άλλων ιδιοτήτων του που ίσως δεν έχεις ακούσει ποτέ. Συνδυάζοντας το με το φαγητό είναι νόστιμο και υγιεινό, αλλά αν καταναλώσεις μόνο μια κουταλιά πριν κοιμηθείς και αφήσεις το σώμα σου να απορροφήσει όλη του τη γλυκύτητα τη νύχτα, θα εκπλαγείς από τα "θαύματα" που θα αρχίσεις να βλέπεις στο σώμα σου.

Διάβασε τέσσερα πράγματα που μπορεί αυτή η σούπερ τροφή να κάνει στο σώμα σου το βράδυ.

1. Θα σου εξασφαλίσει έναν καλό ύπνο
Το μέλι περιέχει μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται τρυπτοφάνη, μια ορμόνη που σε βοηθά να χαλαρώσεις και δίνει στο σώμα σου το μήνυμα ότι «ήρθε η ώρα να κοιμηθούμε». Αν και το σώμα σου χρειάζεται αυτό το αμινοξύ, δεν το παράγει φυσικά και μπορείς να το αποκτήσεις μέσω των προϊόντων που καταναλώνεις, όπως το μέλι.
Μερικές φορές ξυπνάς στη μέση της νύχτας. Αυτό συμβαίνει επειδή, κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο εγκέφαλός σου χρειάζεται μια ουσία που ονομάζεται γλυκογόνο και προκαλεί τα επινεφρίδια που βρίσκονται στους νεφρούς, να αποβάλουν την αδρεναλίνη και την κορτιζόλη, που δεν θα σε αφήσουν να κοιμηθείς. Ευτυχώς, το μέλι περιέχει γλυκογόνο, οπότε καταναλώνοντάς το πριν από τον ύπνο, θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την αδρεναλίνη και να εξασφαλίσεις έναν καλό ύπνο.

2. Θα σε βοηθήσει να μειώσεις την αρτηριακή σου πίεση
Δεδομένου ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας παράγοντας που επιδεινώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διατηρώντας την μέτρια και σταθερή είναι ένα καλό μέτρο για την αποφυγή καρδιακών επιπλοκών. Το μέλι περιέχει αντιοξειδωτικές ενώσεις που έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Για αυτό μια κουταλιά μέλι τη νύχτα είναι ένας καλός τρόπος για να αποφύγεις την υψηλή αρτηριακή πίεση.

3. Θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα
Το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριακούς παράγοντες που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος, κάνοντας πιο ισχυρή στην καταπολέμηση λοιμώξεων που προκαλούνται από μικροοργανισμούς όπως βακτηρίδια, μύκητες και πολλούς ιούς.

4. Το σώμα σου θα αρχίσει να καίει το λίπος γρηγορότερα
Το μέλι αυξάνει το μεταβολισμό σου, προκαλώντας θερμογενή επίδραση στο σώμα σου. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύει την κυκλοφορία που αυξάνει λίγο τη θερμοκρασία του σώματος, βοηθώντας τελικά να κάψεις το λίπος χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...