Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Μη φοβάστε μια ισχυρή καταιγίδα, αλλά να φοβάστε ένα αδύναμο δάκρυ


Το θάρρος είναι να δείτε τις αμαρτίες σας και να φωνάξετε γι 'αυτές. 
Πρεσβύτερος Νικολάι Γκουριάνοφ

Μη φοβάστε μια ισχυρή καταιγίδα, αλλά να φοβάστε ένα αδύναμο δάκρυ. 

Αρχιμανδρίτης Πάβελ Γκρουζντέφ
Αν συνειδητοποιείς ότι είσαι καλύτερος από τους άλλους είσαι περήφανος για τον Θεό. 

Γέρων Γαβριήλ ο Σέρβος

Όταν ένα παιδί πιάνει το χέρι ενός πατέρα η μιας μητέρας ούτε τα κουτάβια φοβάται ούτε τις χώρες ούτε τα ποντίκια. Το ίδιο και εμείς. Είμαστε τα παιδιά του Θεού αν και είμαστε ενήλικες. Και όταν κρατουμε το χέρι Του είμαστε κάπως πιο ασφαλείς. Όταν δεν υπάρχει αυτό τότε αυτό που γίνεται είναι η νευρωση και όλοι οι άλλοι ψυχικοι πονοι.
Πατριάρχης Σερβίας Παύλος

Η Θεία Λειτουργία είναι ένα παράθυρο που ανοίγει από τον Κύριο σε έναν αμαρτωλό, άπιστο, μοιχό κόσμο στον οποίο μπαίνει φρέσκος αέρας. Χωρίς αυτό το παράθυρο, οι πιστοί θα ασφυκτιούσαν.
Μητροπολίτης Βενιαμίν (Fedchenkov)

Όταν η σόμπα είναι ζεστή και πυρακτωμένη από τα ξύλα που καίγονται, δεν μπορεί κάποιος να την κλέψει. Πρέπει να σβήσει η φωτιά και μετά... Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την ψυχή, που έχει Χάρη μετανοίας όταν ζει με την ευχή του Χριστού και κάνει έργα μετανοίας... Την ψυχή αυτή, ο διάβολος δεν μπορεί να την πλησιάσει, διότι θα κατακαεί.
Αυτήν την Χάρη μετανοίας να μας χαρίζει ο Κύριος σε όλους, μέχρι το τέλος της ζωής μας, ώστε να παραδώσουμε την ψυχή μας στα χέρια του Χριστού! Αμήν.
Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...