Mεζές από τους λίγους. Ένα ντοματένιο σάντουιτς γεμιστό με βασιλικό τυλιγμένο σε τραγανή κρούστα από καλαμποκάλευρο και παρμεζάνα θα συνοδέψει τα καλοκαιρινά ούζα και τις ρετσίνες μας.
20'
προετοιμασία
10' Τηγάνισμα
Σύνολο: 30 λεπτά
Υλικά
Μερίδες: 6 (ως μεζές)Διαδικασία
- Πασπαλίζουμε τις μισές φέτες ντομάτας με τον βασιλικό και τις σκεπάζουμε με τις άλλες μισές, σαν σάντουιτς.
- Βάζουμε σε ένα πιάτο το καλαμποκάλευρο, σε άλλο πιάτο (βαθύ) χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο και σε τρίτο πιάτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το τυρί. Παίρνουμε ένα ένα τα «σάντουιτς» ντομάτας, τα αλευρώνουμε με το καλαμποκάλευρο και από τις δύο πλευρές, τα βουτάμε μετά στο αυγό και στο τέλος τα περνάμε από το μείγμα της φρυγανιάς, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε προσεκτικά τα παναρισμένα «σάντουιτς» ντομάτας και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος