Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Μάθετε περισσότερα για την καρδιά σας, τον εαυτό σας, τα λάθη σας και να μην κοιτάτε τις αμαρτίες άλλων ανθρώπων


Για να μπορέσετε να ζήσετε ειρηνικά πρέπει να είστε σε θέση να υπομείνετε


Η αγάπη είναι το υψηλότερο αγαθό στη χριστιανική ζωή μας και χωρίς αγάπη όλα τα έργα της ευσέβειάς μας, όπως η νηστεία, η προσευχή, η υπομονη , η αγνότητα, η φιλανθρωπία - δεν θα έχουν ηθική άξια. Όλα αυτά δεν έχουν πραγματική αξιοπρέπεια, αν δεν υπάρχει αγάπη για τον γείτονά του. Και όλη η διαφορά ανάμεσα στον Χριστιανισμό, στην αγάπη του γείτονα.

Σχεδόν ο καθένας από εμάς σκέφτεται πολύ και σκέφτεται ιδιαίτερα για τον εαυτό του και χαμηλα για τους άλλους ... Εγωισμός, επευφημίες και ταπεινώσεις, περιφρονώντας τους γείτονές τους, να τους εξυπηρετήσουμε ταπεινά; Ως εκ τούτου, η αμοιβαία απροθυμία, η αμοιβαία άρρωστη βούληση, ο φθόνος και το μίσος ο ένας στον άλλο, οι διαμάχες, οι διαφορές , το μίσος κυριαρχούν στην οικογένεια και στην κοινωνία αντί της αγάπης, της αρμονίας και των αμοιβαίων υπηρεσιών.



Αγάπη - μακροχρόνια υπομονή. Αυτα είναι εφησυχαστικά κατεδαφίζουν όλα τα προβλήματα, όλες οι προσβολές, είναι όλες μάταιες, δεν υποκύπτουν στις κινήσεις του θυμού και της εκδίκησης.

Για να αποφύγετε τον θυμό και την ευερεθιστότητα και να κερδίσετε το πνεύμα της πραότητας, πρέπει να μάθετε περισσότερα για την καρδιά σας, τον εαυτό σας, τα λάθη σας και να μην κοιτάτε τις αμαρτίες άλλων ανθρώπων. Με τον τρόπο αυτό, αναγνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της διαμάχης οφείλεται στους εαυτούς μας: λόγω της αυτοεκτίμησης μας, την υπερηφάνεια, την απροσεξία και την δυστροπία, και στη συνέχεια να μαθαίνουμε να συγχωρούμε τους άλλους, να συγχωρούμε τις αδυναμίες και τις ελλείψεις τους, και να είμαστε ευγενικοί και υπομονετικοί .
Πρέπει να είστε σε θέση να αποφανθείτε πάνω στην καρδιά σας σε μια στιγμή που προσβάλετε, να καταστείλετε την οργή και τη δυσαρέσκειά σας στην αρχή να μην ανταποκρινόμαστε άμεσα δίνοντας στον εαυτό του την δυνατοτητα να ηρεμήσετε.
Όταν μπαίνετε στον πειρασμό να πείτε ενοχλητικά επιτιμητικές λέξεις, τότε πρέπει να αποφασίσετε: όσο πιο κοντά στο Θεό μέσα από την υπομονή ή μέσα από θυμό στην παράδοση στον εχθρό. Δώστε χρόνο στις σκέψεις σας για να επιλέξετε το καλό μέρος.
Αλλά πάνω απ 'όλα θα πρέπει να έχετε ειλικρινή προσευχή για να δώσει το πνεύμα πραότητας και υπομονή, και η χάρη Του να ενισχύσει τις καρδιές μας με ταπεινοφροσύνη και πραότητα, γιατί αυτά είναι χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.



Αρχιμανδρίτης Κυρίλ (στον κόσμο Ivan Dmitrievich Pavlov, 8 Οκτωβρίου 1919, από το χωριό Makovsky Vyselky (τώρα Mikhaylovsky περιοχή, Ryazan περιοχή) -20 Φεβρουαρίου 2017). Αρχιμανδρίτης εξομολογητής της Αγίας Τριάδας-Σεργίου Λαύρας. Ένας από τους πιο σεβαστούς πρεσβυτέρους της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στα τέλη του 20ου αιώνα.
Κερδίστε μέχρι το τέλος τα πάθη! Ποιο είναι τα πάθη; Η ίδια φυλακή. Ναι, εκεί, χειρότερο από κάθε φυλακή! Αφήνουν τα πάθη στους ανθρώπους μια φυλακή όταν τελειώσει ο χρόνος τους.. Και η φυλακή των παθών είναι απεριόριστη, δεν έχει προθεσμίες!

Αρχιμανδρίτης Κύριλλος (Pavlov)

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...