Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Κρίμα... πραγματικά κρίμα, π. Ευάγγελε Παπανικολάου

Ο "Ορθόδοξος λεβέντης" παπάς , αυτός ο μέγας και αστέρας των μίντια ,που κάποιοι αφελώς πίνουν νερό στο όνομα του,ξαναχτύπησε, ειπε λοιπόν :

π. Ευάγγελος: "Δεν έχουμε προβλήματα εμείς ούτε με το χρώμα, ούτε με την θρησκεία του αλλουνού, ούτε τί πιστεύει, ούτε με ενδιαφέρουν, ούτε με τα πάθη του άμα ντύνεται άντρας, ντύνεται γυναίκα.  Δεν με νοιάζει.  Ας ζήσει ο άνθρωπος και έχει τον Χριστό που μια μέρα θα τον γυρίσει τούμπα και θα τον φέρει στα ίσα. Εγώ παρακαλάω, προσεύχομαι για τον… Πρέπει να έχετε ανοιχτή καρδιά. Να είσαστε έτοιμοι να δεχτείτε τους πάντες μέσα εις την Εκκλησία. Και να μην αποφασίζετε [να] διορθώσετε εσείς. Αφήστε το Άγιο Πνεύμα να τους διορθώσει. Εσύ δείξε το ήθος που έχεις. Ποιό θα είναι το ήθος σου; Όχι η ηθική σου. Το ήθος σου. Το ήθος το κατεργάζεται μόνο η συνεχής ζωή μέσα εις την Εκκλησία".


Μόνο που ο πατήρ ξεχνά ότι το Άγιο Πνεύμα έχει ήδη μιλήσει: «μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι» και αυτός λέει στις λεσβίες, στους σοδομίτες και στους κιναιδόφιλους να έλθουνε αμετανόητοι και υπερήφανοι στην Εκκλησία και ότι θα τους σώσει το Άγιο Πνεύμα! Είναι η καινούρια θεολογία του π. Ευάγγελου αυτή, ότι το Άγιο Πνεύμα σώζει τον άνθρωπο χωρίς τον άνθρωπο! Και ακόμη παραπέρα, ότι το Άγιο Πνεύμα σώζει χωρίς την Εκκλησία! Ναι! Να καταργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις, την Παράδοση, τους Κανόνες, τους Πατέρες, τα πάντα, γιατί έχουμε το Άγιο Πνεύμα που τα κάνει όλα! Λες και όλα αυτά δεν είναι εν Αγίω Πνεύματι. Αλλού το Άγιο Πνεύμα, αλλού η Εκκλησία! Και αφού καταργήσαμε την Εκκλησία οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια να πούμε ότι το Άγιο Πνεύμα βρίσκεται και στις αιρέσεις που αποκαλούνται «εκκλησίες» και σώζει και από εκεί!
 

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...