Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Ηχηρό μήνυμα Β. Πούτιν: «Η εποχή της Δύσης φτάνει στο τέλος της» – «Μαραθώνιος» εξοπλιστικών & αποτυχημένες προσπάθειες εξασφάλισης ισορροπιών

Μήνυμα με πολύ μεγάλο νόημα στην Δύση και ειδικά στις ΗΠΑ, έστειλε ο Ρώσος ηγέτης μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ Ανατολής στο Βλαδιβοστόκ, ταράζοντας τα διεθνή ύδατα για το τι ακριβώς μέλλει γενέσθαι στον πλανήτη στο άμεσο μέλλον.

Ο Πούτιν, ως προάγγελος εξελίξεων που διαφαίνεται να τις γνωρίζει πολύ καλά, μιλώντας στο Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ είπε: «ζητώ να μάθω αν θα έχω πρόσκληση να συμμετάσχω στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της G-7 (στις ΗΠΑ), αλλά τίποτα. Νομίζω όμως ότι η εποχή της Δύσης είναι στο τέλος της».

Μιλώντας με ένταση ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, η Ρωσία θα παράγει πυραύλους με απίστευτες δυνατότητες, τους οποίους δεν μπορούν να αναπτύξουν σε καμία περίπτωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι ανησυχεί για την ενδεχόμενη εξάπλωση άλλου τύπου «βαλλιστικών πυραύλων» στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Νότια Κορέα, καθώς αυτό θα αποτελούσε απειλή για μεγάλο μέρος της ρωσικής επικράτειας. Ειδικά για την ναυτική βάση πολεμικών πλοίων στο Βλαδιβοστόκ και την βάση των πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στην ακτή της Καμτσάτκα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Ρωσίας υπενθύμισε στους Αμερικανούς τα λόγια που αποδίδουν κάποιοι στον γκάνγκστερ Al Capone: «τα πειστικά λόγια είναι καλά, αλλά τα πειστικά λόγια του Smith & Wesson έχουν μεγαλύτερη επίδραση».

Ο Πούτιν δήλωσε στα μέλη του φόρουμ ότι είχε κάνει πρόταση στον Αμερικανό πρόεδρο για την αγορά εξελιγμένων όπλων από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών πυραυλικών συστημάτων.

Πούτιν: «Είπα στον Ντόναλντ, θέλετε να αγοράσετε αυτά τα συστήματα από εμάς; Έτσι θα έχετε αυτά τα όπλα, επομένως θα υπάρξει μια ισορροπία ως προς αυτό. Από την πλευρά των ΗΠΑ, η απάντηση ήταν ότι θα παράγουν μόνοι τους αυτά τα συστήματα σύντομα. Εντάξει, ας τα παράγουν, αλλά θα ήταν φθηνότερο να αγοράσουν από εμάς. Θα είχαμε κέρδος σε αυτό το αναγνωρίζω, αλλά τα υπόλοιπα θα ήταν σε ισορροπία».

Ο Ρώσος ηγέτης συνέχισε: «Ήμασταν επίσης έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους Αμερικανούς για το επιβατικό αεροσκάφος μας MS-21. Η συνεργασία με αυτούς σε ορισμένα μέρη και συγκροτήματα θα ήταν κατάλληλη, καθώς αγοράζουν μεγάλες ποσότητες τιτανίου από εμάς και παράγουν αεροσκάφη Boeing από το τιτάνιο μας. Ίσως όμως καλύτερα να μας αρνούνται, επειδή δεν θα εξαρτώνται από κανέναν για να κατασκευάσουν αυτά τα αεροσκάφη».

Ειδικοί γεωπολιτικοί αναλυτές μιλούν για μία προσπάθεια του Ρώσου προέδρου να έρθει ο κόσμος σε μια ισορροπία εποχής ΕΣΣΔ-ΗΠΑ με σφαίρες επιρροής, κάτι που όπως φαίνεται αρνούνται πεισματικά οι Αμερικανοί.

Ο πρώην αναλυτής της CIA George Bibi αποκάλυψε επίσης ότι πριν από την 11 Σεπτεμβρίου 2001, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε παρουσιάσει στον Τζορτζ Μπους τον νεότερο, πληροφορίες για την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων στο έδαφος των ΗΠΑ.

Διευκρίνισε δε ότι ο Ρώσος ηγέτης είχε δηλώσει στον Αμερικανό πρόεδρο, ότι στις 9 Σεπτεμβρίου η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών έλαβε γνώση ότι μια τρομοκρατική εκστρατεία που ετοιμάζεται στις ΗΠΑ, για την οποία είχαν ξεκινήσει ύποπτες κινήσεις αρκετό καιρό πριν στο Αφγανιστάν.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...