Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Κάνε αυτό που κάνεις ταπεινά και με αγάπη κι άσε τους άλλους να προσπαθούν να βρούνε ψεγάδια και λάθη

αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος


Πάντα θα σε αμφισβητούν όταν κάνεις κάτι καλύτερο από αυτούς. Μην μπαίνεις στην διαδικασία να επιχειρηματολογήσεις για να δικαιωθείς. Το θέμα δεν είναι να πείσεις τους άλλους γι'αυτό που κάνεις, αλλά να κάνεις αυτό που κάνεις με μεράκι και χαρά.
--------------------------------
Τις πιο πολλές φορές η επιτυχία έγκειται στο γεγονός ότι γίνεται -το εκάστοτε έργο- με αγάπη, επειδή βάζεις όλο σου το είναι σ'αυτό· ακόμα κι αν είναι κάτι το "μικρό και ασήμαντο".
--------------------------------
Άσε τους άλλους να αμφισβητούν το έργο σου. Εσύ κάνε αυτό που κάνεις ταπεινά και με αγάπη κι άσε τους άλλους να προσπαθούν να βρούνε ψεγάδια και λάθη. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι. Εσύ να επικεντρώνεσαι στους ανθρώπους που ωφελείς γιατί εάν καταναλώνεσαι στο να πείσεις αυτούς που για τους δικούς τους λόγους -κυρίως κόμπλεξ κατωτερότητος και ζήλιας-δεν αποδέχονται ό,τι κι αν κάνεις τελικά θα φθείρεσαι ψυχικά, θα δημιουργείται στην καρδιά σου ταραχή και δι'αυτού του τρόπου θα τους δίνεις την ευχαρίστηση να σε βλέπουν να στεναχωριέσαι.
--------------------------------
Τέτοιες μάχες κερδίζονται όταν παραδίδεσαι. Εάν σου πούνε κάτι και εσύ δεν απαντήσεις ήδη τους νίκησες. Αυτοί θέλουνε την διαμάχη. Όταν εσύ λοιπόν τους προσφέρεις την παράδοσή σου δεν μπορούνε να έχουνε αυτό που θέλουνε, δηλαδή πόλεμο. Έτσι και εσύ θα έχεις ειρήνη και θα προάγεσαι πνευματικά και αυτοί ίσως προβληματιστούν και μετανοήσουν.

http://imverias.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...