Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Πάνω από 4.000 Αμερικανοί στη Συρία «έρχονται» πλέον σε αναμέτρηση με χιλιάδες επίλεκτους Ιρανούς κομάντος και ρωσικά αεροσκάφη


Το πολεμικό «σκηνικό» της επόμενης ημέρας έχει στηθεί στο συριακό έδαφος παρά τις πανηγυρικές δηλώσεις των Σύρων και Ρώσων περί πλήρης εξουδετέρωσης των Τζιχαντιστών και την κατάληψη εδαφών.

Έφυγαν οι Τζιχαντιστές και ήρθαν χιλιάδες Αμερικανοί , Βρετανοί ,Γερμανοί και Ισραηλινοί για λάβουν το μερίδιο τους από την πολύπαθη χώρα ενώ απέναντι τους βρίσκονται χιλιάδες στην κυριολεξία πάνοπλοι επίλεκτοι φανατισμένοι Ιρανοί φρουροί και η Ρωσική αεροπορία.

Ανώτατος αξιωματικός των ΗΠΑ ανέφερε σε μεγάλη αμερικανική εφημερίδα ότι περίπου 4.000 αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στη Συρία, προκαλώντας κύματα ανησυχίας για το τι ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα στο συριακό έδαφος και σίγουρα δεν «μοιάζει» με ειρήνη και επαναφορά μιας στοιχειώδους κανονικότητας , αλλά πρόκειται για τα προεόρτια ενός νέου μεγάλου πολέμου.

Δεν είναι άμεσα σαφές εάν ο ίδιος ο Αμερικανός στρατηγός James B. Jarrard έκανε σφάλμα ή, στην πραγματικότητα σκόπιμα αποκάλυψε πληροφορίες που αντικατοπτρίζουν το πραγματικό πεδίο εφαρμογής της στρατιωτικής δραστηριότητας των ΗΠΑ στη Συρία.

Το Πεντάγωνο έχει αναφέρει επίσημα ότι υπάρχουν 500 Αμερικανοί στρατιωτικοί στην Συρία .

Ο αρχηγός των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων James B. Jarrard στην Συρία , ο οποίος είναι επικεφαλής και της ειδικής ομάδας ειδικών επιχειρήσεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, η οποία πολεμάει το Ισλαμικό κράτος στη Συρία και το Ιράκ, προκάλεσε σοκ με το νούμερο που ανέφερε ενημερώνοντας παράλληλα τους δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο μέσω δορυφόρου από τη Βαγδάτη.

Όταν ρωτήθηκε προς επιβεβαίωση την πραγματική εικόνα για τους 4000 Αμερικανούς στρατιώτες στην Συρία , ο Jarrard φάνηκε να κάνει « kolotuba».

Στη συνέχεια, ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι ο αριθμός είναι περίπου 500.

Ο Eric Pahon, εκπρόσωπος του Πενταγώνου διευκολύνοντας την ενημέρωση, παρενέβη λίγο αργότερα, επιμένοντας ότι ο αριθμός είναι μόλις 503 άτομα.


Την ίδια ακριβώς στιγμή η πάνοπλη 65η ιρανική «ειδική» Ταξιαρχία του Σώματος Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DEBKAfile, εισήλθε σε συριακό έδαφος και ανέλαβε τη διοίκηση όλων των ειδικών δυνάμεων των φιλο-ιρανών ανταρτών στην Συρία .

Η επίλεκτη ταξιαρχία, της οποίας οι μαχητές συγκρίνονται μόνο με του Αμερικανούς κομάντος «πράσινα μπερέ», αναπτύχθηκε στη Συρία για να ενισχύσει τις εξαντλημένες δυνάμεις του Μπασάρ Ασάντ.

Η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τριήμερης επίσκεψης του Ιρανού Α/ΓΕΣ, Στρατηγού Mohammad Bagheri στη Δαμασκό, όπου υπογράφηκε επίσης μια σειρά συμφωνιών που αφορούν στρατιωτική συνεργασία.

Η 65η Ταξιαρχία Ειδικών Δυνάμεων του IRGC είναι μία από τις τέσσερις ειδικές ταξιαρχίες που εισήρθαν στην Συρία και πολεμούν στο πλευρό του συριακού στρατού και των Ρώσων αξιωματικών και στρατιωτών.

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος Α/ΓΕΣ Β.Γερασίμωφ επισκέφθηκε εκτάκτως την Τεχεράνη, πριν την άφιξη του Ρώσου προέδρου στην χώρα , για να συντονίσει τις κινήσεις της Μόσχας με την ιρανική πλευρά λόγω των νέων απρόβλεπτων εξελίξεων στην περιοχή της Συρίας.

Ισραηλινές στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile αναφέρουν ότι ο κύριος σκοπός των ιρανικών μονάδων θα είναι η κατάληψη των αρχηγείων και των αποθηκών όπλων του ISIS για να μην πέσουν στα χέρια των Αμερικανών. Επιπλέον, στόχος τους είναι να συλλάβουν τους ηγέτες των τρομοκρατών και να τους εκτελέσουν αφού τους βασανίσουν σε ιρανικό έδαφος.

Η ουσία όμως είναι ότι στόχος θα είναι οι ΗΠΑ και οι υπόλοιποι δυτικοί που για τους Ιρανούς πρέπει να εκδιωχθούν από το συριακό έδαφος.

Η ενσωμάτωση των ιρανικών ειδικών δυνάμεων στο στρατό του Συρίας προκάλεσε πολύ μεγάλη «ανησυχία» στην ανώτατη διοίκηση των δυνάμεων του αμερικανικού συνασπισμού στην Ιορδανία.

Εκτός από τη βόρεια επαρχία Idlib, οι περισσότερες πόλεις επέστρεψαν στον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης με τη βοήθεια της Χεζμπολάχ και των φιλο-ιρανικών δυνάμεων .

Οι πρόσθετες ιρανικές επίλεκτες δυνάμεις εχθρικές προς τις ΗΠΑ , θα επιδεινώσουν την ήδη δύσκολη κατάσταση στην συριακή επικράτεια στην οποία μαζεύτηκαν «πολλοί» με πολλά και κυρίως αντικρουόμενα συμφέροντα έτοιμοι να αλληλοφαγωθούν .


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...