Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Αδέρφια σπεύσατε στην ακολουθία για την σωτηρία της Πατρίδας

Ως είναι γνωστό, με πρωτοβουλία πιστών της τοπικής μας Εκκλησίας από τον Αύγουστο του 2015, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια προσευχητικού και λατρευτικού περιεχομένου με σκοπό την έντονη προσευχή προς την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ για τη σωτηρία της Πατρίδος μας.
Ετσι το πρώτο Σάββατο εκάστου μηνός είναι αφιερωμένο στη σωτηρία της Πατρίδας, άλλοτε με αγρυπνίες και άλλοτε με πρωινές Θείες Λειτουργίες.
Για το μήνα Οκτώβριο θα τελεστεί αγρυπνία το βράδυ της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 9,00 μμ. ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΙΓΙΟΥ.
Επισημαίνουμε ότι στην αγρυπνία αυτή θα τελεστεί η ακολουθία της Αγίας Σκέπης της Υπεραγία Θεοτόκου, αφού την 1η Οκτωβρίου τιμάται από την Εκκλησία μας η ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, αλλά και επειδή αυτό το μήνα η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ την 28η Οκτωβρίου εορτάζει την Εθνική Επέτειο του 1940.
Μας δίδεται, λοιπόν, η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε προσευχητικά αυτή τη νυκτερινή λατρευτική ευκαιρία για τη Πατρίδα μας, που όπως όλοι γνωρίζουμε, δοκιμάζεται από την ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΚΡΙΣΗ.
Θερμότατα παρακαλούμε τους Χριστιανούς μας να προσέλθουν και "εν ενί στόματι και μία καρδία" να αναπέμψουμε θερμή ικεσία προς τη Παναγία μας για τη Πατρίδα μας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...