Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΤΗΝ…. ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σαββάτο πρωί, τα πούλμαν ξεκινούν από το ελληνικό έδαφος και μεταφέρουν εκατοντάδες,. μέχρι και χιλιάδες Έλληνες στην αγορά της Αδριανούπολης. Τα ευρώ πέφτουν βροχή και οι Τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους καθώς οι μεγαλύτεροι πελάτες τους είναι οι Έλληνες και κατά δεύτερο λόγο οι Βούλγαροι, που επίσης ξεκινούν για να ψωνίσουν στην αγορά της Αδριανούπολης.

Είναι τόσο μεγάλη η κίνηση από τους Έλληνες, ώστε τα μαγαζιά στην πόλη έχουν…ελληνικές επιγραφές. Η ελληνοτουρκική προσέγγιση και φιλία στο καλύτερο της επίπεδο, φυσικά προς το συμφέρον της τουρκικής οικονομίας.



Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου της Αδριανούπολης, Recep Zıpkınkurt, οι Έλληνες έχουν αναζωογονήσει την τοπική οικονομία και έχουν πλουτίσει πολλούς επαγγελματίες της πόλης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και για ένα καφέ έρχονται από την ελληνική πλευρά των συνόρων στην Αδριανούπολη, ενώ εκείνο που προτιμούν πιο πολύ όπως αναφέρεται, είναι… ο μπακλαβάς!

Ενώ λοιπόν στην Ελλάδα τα μνημόνια έχουν ξεζουμίσει τον κόσμο, στην τουρκική Αδιανούπολη οι καλύτεροι πελάτες των Τούρκων είναι οι Έλληνες.

Και εις ανωτέρα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
http://nikosxeiladakis.gr/οι-ελληνεσ-αναπτυσσουν-την-αδριανου/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...