Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Μαραθώνια διαπραγμάτευση Β.Πούτιν-Ν.Τραμπ για το μέλλον του κόσμου – Εκρηξη γοητείας και φιλοφρονήσεων στους G20

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, συναντήθηκαν επιτέλους χθες Παρασκευή στο περιθώριο της G20
και είχαν μια μαραθώνια διαπραγμάτευση που κράτησε πάνω από 2 ώρες και την οποία δεν μπόρεσε να διακόψει κανείς. Χαρακτηριστικό είναι ότι στάλθηκε η Μελάνια για να «τερματίσει» τις συνομιλίες αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Β.Πούτιν παραδέχτηκε πως επικεντρώθηκαν σε 3 χώρες: Συρία, Ουκρανία και Β.Κορέα.

«Είχα μία μακρά συζήτηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Τέθηκαν πολλά θέματα όπως η Ουκρανία, η Συρία και άλλα προβλήματα, καθώς επίσης και θέματα διμερών σχέσεων. Επιπλέον, θέσαμε ξανά τα θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και την κυβερνοασφάλεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, απευθυνόμενος στον Πούτιν του είπε ότι είναι «τιμή του» που τον συναντά, ενώ ο Ρώσος ηγέτης απάντησε «χαίρομαι που σας γνωρίζω προσωπικά και ελπίζω ότι η συνάντησή μας θα φέρει αποτελέσματα».

«Ο Πούτιν και εγώ έχουμε συζητήσει διάφορα πράγματα και νομίζω ότι πηγαίνει πολύ καλά», είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, καθισμένος δίπλα στον Ρώσο ηγέτη τον οποίο συνάντησε σήμερα στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας.

«Είχαμε κάποιες πολύ, πολύ καλές συνομιλίες. Θα μιλήσουμε τώρα και προφανώς αυτό θα συνεχιστεί. Αναμένουμε να συμβούν πολλά πολύ θετικά πράγματα για τη Ρωσία, για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για κάθε ενδιαφερόμενο. Και είναι τιμή να βρίσκομαι μαζί σας», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν, μέσω διερμηνέα, σχολίασε ότι μολονότι οι δυο τους έχουν μιλήσει τηλεφωνικά, η τηλεφωνική επικοινωνία δεν αρκεί και χαρακτήρισε σημαντική τη διμερή αυτή συνάντηση.


«Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω προσωπικά και ελπίζω (…) αυτή η συνάντηση να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Οι δύο ηγέτες έχουν συνομιλήσει τηλεφωνικά τέσσερις φορές αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Τραμπ, τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε σήμερα «καταπληκτική»την πρώτη του πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο. «Η συνάντηση ήταν καταπληκτική», δήλωσε ο Τραμπ.


Για «θετική χημεία» μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του Αμερικανού ομολόγου του, είχε κάνει λόγο νωρίτερα και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρμεντ Ρεξ Τίλερσον μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Αμβούργο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, εκφράζοντάς του τις ανησυχίες του αμερικανικού λαού για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές. «Είχαν μια έντονη και μακρά συνομιλία για το θέμα», είπε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τη λήξη της συνάντησης αυτής, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο, εκτιμώντας ότι οι ρωσικές παρεμβάσεις συνιστούν ένα «σημαντικό εμπόδιο» στη σχέση των δύο χωρών.

Δείτε τις φωτογραφίες































Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...