Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ρωσικά άρματα μάχης T-72M1 και T-90A με τέρμα το γκάζι φτάνουν στις πύλες της Deir Ezzor – 10 χλμ απόσταση πριν το μεγάλο μακελειό!

Του Βασίλη Καπούλα

Αυτό δεν το έχετε ξαναδεί: Ρωσικά άρματα μάχης Τ-72Μ1 και Τ-90Α με «σπασμένα τα φρένα» φτάνουν στις πύλες της Deir Ezzor σε απόσταση 10 χλμ από την πολιορκημένη πόλη. Ταυτόχρονα ο συριακός Στρατός κατέλαβε τη βάσηT2 στα σύνορα Συρίας-Ιράκ και οι δυνάμεις του μετακινούνται προς την πόλη Abu-Kemal.

Ο συριακός Στρατός απέχει μόλις 10 χλμ από την Deir Ezzor σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο.

Ο ISIS επιτέθηκε στον συριακό Στρατό στον νότιο άξονα της Deir Ezzor στα περίχωρα του αεροδρομίου.

Η συριακή Αεροπορία παρείχε αεροπορική κάλυψε επί 24 ώρες και ανατίναξε συγκεντρώσεις και στρατόπεδο του ISIS στην περιοχή Al Kanamat, Al Panorama και Ma’adan Atiq, στη δυτική πλευρά της Deir Ezzor.

Ενας τοπικός ηγέτης του ISIS, ο Mohammad Sukker Al Khamis σκοτώθηκε.

Ταυτόχρονα, 9 τρομοκράτες σκοτώθηκαν και ε παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάχτηκαν στο πέρασμα Hajin Al Bka’an. Ο γνωστός σαουδάραβας τρομοκράτης Jahiman Abu Hamzeh, τοπικός εμίρης και ο άνθρωπος που διεύθυνε τις επιθέσεις εναντίον του αεροδρομίου της πόλης, σκοτώθηκε.

Ο συριακός Στρατός με την 137η Ταξιαρχία και την 17η Μεραρχία Al-Qassem της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς επιτέθηκε κοντά στην περιοχή Panorama.

Ο συριακός Στρατός εξαπέλυσε μια πανίσχυρη αντεπίθεση κατά μήκος του Ευφράτη διαλύοντας τις αμυντικές γραμμές του ISIS στις περιοχές Al-Baghiliyah και Al-Hamidiyah της Deir Ezzor.

Ο ISIS είχε μεγάλες απώλειες ειδικά στο μέτωπο από την περιοχή Panorama.

Ο συριακός Στρατός μαζί με μια κεραυνοβόλα αντεπίθεση στην νοτιοανατολική Ράκκα, ανακατέλαβε το χωριό Rasm Suleiman κατά μήκος της δυτικής όχθης του Ευφράτη

Μέσα σε 12 ώρες συριακός Στρατός απελευθέρωσε δύο χωριά στη νοτιοανατολική πλευρά της Ράκκα.

Πλέον οι συριακές δυνάμεις απέχουν μόλις 10χλμ από τα σύνορα με Deir Ezzor.

Νωρίτερα σήμερα απελευθερώθηκαν τα χωριά Nuzayzah και Rajm Sulayman ανατολικά της Sabkhawi τα χωριά Sabkhah και Ghanim Ali που είναι υπό την κυριαρχία του ISIS, απομονώθηκαν.







Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...