Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: "Υπό την σημαία της ΕΕ εκλάπη πλούτος της χώρας μας", κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους της Μολδαβίας, οι δυτικές χώρες υποστήριξαν την (προηγούμενη) κυβέρνηση στη λεηλασία του πλούτου της χώρας για να διατηρήσουν την επιρροή τους στην περιοχή. Η διαφθορά αποτελούσε τη βάση της πολιτικής της ΕΕ για τη Μολδαβία.

Οι δυτικές χώρες στήριξαν επίσης την κυβέρνηση της Μολδαβίας σε οικονομική και «γεωπολιτική» έννοια, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τις διεφθαρμένες πρακτικές των κρατικών αξιωματούχων, κάνοντας όλα αυτά για να διατηρήσουν τον έλεγχό τους στη χώρα, εμποδίζοντας την επέκταση της ρωσικής επιρροής στην περιοχή, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Igor Dodon, σε ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι.

Η Δύση ήταν περήφανη για το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Μολδαβίας ονόμασε τον εαυτό της Ευρωπαϊκή. Οι δυτικοί πολιτικοί δεν βλέπουν όλα όσα συνέβησαν εδώ - και κυρίως το γεγονός ότι τα χρήματα της ΕΕ έχουν κλαπεί.

Με το να αναφέρονται ως «Ευρωπαίοι», οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επίσης εκβιάσει τη Δύση - αν δεν κάνετε τα στραβά μάτια μέχρι να ολοκληρωθεί η θεσμοθετημένη ληστεία της χώρας, οι Ρώσοι θα έρθουν και θα πάρουν τη θέση σας.

Ο αρχηγός του κράτους πρόσθεσε ότι παρά την οικονομική στήριξη που παρέχεται για οκτώ χρόνια, από την υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης,

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, οι άνθρωποι παρακολουθούσαν αβοήθητοι τους διεφθαρμένους πολιτικούς να ληστεύουν τη χώρα υπό τη σημαία της ΕΕ. Στη συνέχεια άρχισαν να θέτουν ερωτήματα: γιατί πρέπει να στηρίξουμε την ΕΕ όταν η ΕΕ υποστηρίζει αυτούς τους εγκληματίες; είπε ο Dodon.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι η Μολδαβία πρέπει να επαναφέρει την στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία, να ανακαταλάβει τη ρωσική αγορά και να εξομαλύνει τη συνεργασία με τη Ρωσία στον ενεργειακό τομέα.




ΚΟ: Με την ανάληψη των καθηκόντων του τον Δεκέμβριο του 2016, ο 42χρονος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας Ιγκορ Ντοντον, (πρώην μέλος του κομμουνιστικού κόμματος) προχώρησε στην αφαίρεση της σημαίας της Ε.Ε. από το κτίριο της προεδρικής διοίκησης. Ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατίας Ιον Τσεμπαν σε ανακοίνωση σημείωσε ότι, ο ΠτΔ «σέβεται το σύνταγμα και ότι από σήμερα και στο εξής στο Προεδρικό Μέγαρο θα κυματίζει μονάχα η σημασία της Μολδαβίας».

http://redskywarning.blogspot.gr/2017/07/blog-post_90.html / Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...