Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

ΘΑΥΜΑ: Δελφίνια έβγαλαν εικόνα της Παναγίας στην ακτή

 
Ένα θαυματό και ασυνήθιστο γεγονός που μας θυμίζει Συναξάρια, συνέβη στο Σότσι της Ρωσίας.


Συγκεκριμένα ένα κοπάδι δελφινιών έβγαλε στην ακτή μία εικόνα της Παναγίας μπροστά στα έκπληκτα μάτια ανθρώπων που βρισκόντουσαν στην παραλία.

Το γεγονός έφερε στην δημοσιότητα ένας συνταγματάρχης του Ρωσικού Στρατού και η σύζυγός του, οι οποίοι έκπληκτοι είδαν τα δελφίνια να κολυμπάνε πολύ κοντά στην ακτή και να βγάζουν ένα αντικείμενο.

Όταν τα δελφίνια απομακρύνθηκαν προς το πέλαγος, το ζευγάρι πλησίασε το σημείο όπου είδαν το αντικείμενο καλυμμένο από λάσπη.

Τότε η σύζυγος του συνταγματάρχη καθαρίζοντας το αντικείμενο αντίκρυσε μια εικόνα της Παναγίας, δοξάζοντας τον Θεό για αυτό το θαυμαστό γεγονός.

Να αναφερθεί ότι κανείς δεν γνωρίζει πως η εικόνα κατέληξε στον βυθό της Μαύρης θάλασσας, αλλά και πως τα δελφίνια την μετέφεραν μέχρι την ακτή, παραμένει ανεξήγητο.

Τέλος να σημειωθεί πως ο συνταγματάρχης μετέφερε την εικόνα στην Μόσχα, με την ελπίδα να την δείξει στον Πατριάρχη Κύριλλο και να του διηγηθεί το θαυμαστό γεγονός.


Του Χρήστου Μιχαηλίδη | Romfea.gr

1 σχόλιο:

 1. Τί να κάνουν τα καημένα τα δελφινάκια!
  Τα "τρέλανε" η Παναγίτσα μας με την "ομορφιά" της. Όπως έχει "τρελάνει" και τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ και όλες τις επουράνιες δυνάμεις.
  Όπως έχει "τρελάνει" τον ορατό και τον αόρατο κόσμο, και τους αστέρες και τους γαλαξίες και το σύμπαν ολόκληρο, με την αγιότητα και την πνευματική ομορφιά Της.
  Όπως εξέπληξε τις στρατιές των Αγγέλων, όταν κλαίουσα, μπροστά στον Σταυρό του Υιού της, δεν έκανε ούτε τον παραμικρό αρνητικό λογισμό για τους θεοκτόνους Ιουδαίους.

  Τί να κάνουν τα καημένα τα δελφίνια!
  Έχουν λογικό και θεώρησαν ότι είναι άδικο για την εικόνα της Μητέρας του Θεού να φθαρεί στο βυθό της θάλασσας.
  Τη βγάλανε λοιπόν στη στεριά, σαν άλλη Πορταϊτισσα, για να λειτουργηθεί και να στολίσει καμιά εκκλησία.
  Πού να ξέρουν τα καημένα τα δελφινάκια όμως, ότι εμείς την ξεχάσαμε την Παναγίτσα και ούτε να την καλημερίσουμε δεν έχουμε χρόνο.
  Πού να ξέρουν ότι η αμετανοησία μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο!

  Μακάρι οι πρεσβείες Της να νικήσουν τη δικαιοσύνη του Θεού η οποία όπως φαίνεται έρχεται καλπάζοντας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...