Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Υπερ-αεροπλανοφόρο κατασκευάζει το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό – Ποιες οι δυνατότητες του

Το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας σχεδιάζει να ναυπηγήσει το αεροπλανοφόρο του μέλλοντος, δήλωσε από το βήμα του διεθνούς φόρουμ της Διεθνούς Έκθεσης «International Maritime Defence Show 2017» (IMDS-2017), ο υποδιοικητής του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, ο αντιναύαρχος Βίκτορ Μπουρσούκ.

Νωρίτερα το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό είχε ανακοινώσει ότι προγραμματίζει να εντάξει στο δυναμικό του το εν λόγω πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο στα τέλη του 2030, ενώ η σύμβαση για την ναυπήγηση του είναι πιθανόν να υπογραφεί στα τέλη του 2025.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Ρωσικά μέσα η κατασκευή αεροπλανοφόρων αυτού του τύπου για το ρωσικό ναυτικό , θα καλύπτει την περίοδο μέχρι το 2050-2060 .

Το σχέδιο απαιτεί την κατασκευή ενός τεραστίων διαστάσεων καταστρώματος, το οποίο θα υποδέχεται τόσο έναν μεγάλο αριθμό πολεμικών αεροσκαφών όσο και ελικοπτέρων , τουλάχιστον πέντε διαφορετικών τύπων .

Το αεροπλανοφόρο θα έχει εκτόπισμα 100 χιλιάδων τόνων και θα μπορεί να μεταφέρει 80-90 πολεμικά αεροσκάφη.

Η έννοια ενός νέου αεροπλανοφόρου, το οποίο θα υποδέχεται πολλών και διαφορετικών τύπων αεροσκάφη , θα δίνει απαντήσεις στις νέες προκλήσεις του νέου αιώνα . Στο κατάστρωμα του δύναται θα μεταφέρονται αεροσκάφη , που θα περιλαμβάνουν τα μαχητικά αεροσκάφη Τ-50, MiG-29K, AEW, Yak-44E, και τα ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου Ka-32.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...