Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ στη Συρία

Η Mόσχα θα "στοχοποιεί" κάθε αεροσκάφος δυτικά του Ευφράτη
Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Συρία καθώς το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα στοχοποιεί κάθε αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένων αυτών της διεθνούς συμμαχίας, το οποίο θα περνά τη νοητή γραμμή δυτικά του Ευφράτη.

"Κάθε αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών και των drones του διεθνούς συνασπισμού, που θα εντοπίζεται δυτικά του ποταμού Ευφράτη, θα “συνοδεύεται” από εναέρια και επίγεια μέσα αεράμυνας”, τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσία, όπως μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ.

Στην ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο χαρακτηρίζει την κατάρριψη του συριακού αεροσκάφους «κυνική παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας» και τις επανειλημμένες αεροπορικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ με πρόσχημα «την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» εναντίον των ενόπλων δυνάμεων ενός κράτους μέλους του ΟΗΕ, ως «ωμές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και στην ουσία στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας».

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Αμύνης αναφέρει ότι η Ρωσία «από τις 19 Ιουνίου διακόπτει τη συνεργασία με την αμερικανική πλευρά στο πλαίσιο του μνημονίου για την αποτροπή ατυχημάτων και την ασφάλεια των πτήσεων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία και απαιτεί από την αμερικανική διοίκηση λεπτομερή έρευνα, όπως και να παρουσιάσει τα αποτελέσματά της και τα μέτρα που έχει λάβει».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Αμύνης, οι ΗΠΑ δεν επιδίωξαν να επικοινωνήσουν με τη Ρωσία, μέσω του διαύλου επικοινωνίας μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν εναντίον του συριακού μαχητικού Su-22.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...