Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Η Ρωσική Εκκλησία ανοίγει τρεις νέες εκκλησίες την ημέρα καθώς οι υπάρχουσες δεν μπορούν να φιλοξενήσουν όλους τους πιστούς

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει 36.000 ναούς, αλλά
ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται, όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων.
«Όταν εορτάσαμε την 1000η επέτειο του Ρωσικού Βαπτίσματος το 1988, η ρωσική εκκλησία έχει 6.000 εκκλησίες, σήμερα έχουμε 36.000 εκκλησίες, ανοίγουμε χίλιες εκκλησίες το χρόνο με σχεδόν την ίδια ταχύτητα ή τρεις εκκλησίες την ημέρα» ανέφερε στην τηλεόραση Rossiya-24.
Τόνισε ότι αυτό έγινε «όχι κατ΄εντολή, αλλά καθώς οι υπάρχουσες εκκλησίες δεν μπορούν να φιλοξενήσουν όλους τους πιστούς που έρχονται».
«Καθώς ο αριθμός των πιστών αυξάνεται συνεχώς, ο αριθμός των εκκλησιών θα πρέπει επίσης να αυξηθεί», δήλωσε ο μητροπολίτης.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία παρέχει ποιμαντική φροντίδα σε ορθόδοξους κατοίκους σε διάφορα κράτη – τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, τη Μολδαβία, την Κεντρική Ασία, τις χώρες της Βαλτικής, την Κίνα και την Ιαπωνία. Οι κοινότητες του Πατριαρχείου Μόσχας υπάρχουν σε πολλές άλλες χώρες όπου ζει η ρωσόφωνη διασπορά.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...